Рівне:

Створення та просування сайтів

У Сарнах запрацював, нарешті центр гемодіалізу

Останні новини 26-січ, 2009, 16:429 prov 1 646
У понеділок відділення гемодіалізу Сарненської центральної районної лікарні, де встановлено чотири апарати «штучної нирки», нарешті прийняло своїх перших пацієнтів: з м. Кузнецовськ, м. Сарни, смт. Клесів та с Кам’яне Сарненського району. Всього таких пацєнтів 16.
Представники Рівненського відділення ектракорпоральних методів детоксикації Рівненської обласної клінічної лікарні, на чолі з головним лікарем Семанів Мирославом Михайловичем, завідуючим відділенням детоксикації Рівненської обласної клінічної лікарні Віктором Мартинюком підключили апарати “штучна нирка” першим чотирьом пацієнтам. Для цих людей гемодіаліз фактично є єдиною можливістю подовжити життя на 10, 20, а іноді й на 30 років. Єдиною, окрім пересадки нирки.
Сеанс гемодіалізу продовжується до чотирьох годин й потребує повторення кожні два-три дні. Один сеанс коштує 70-100 доларів. Але хворі проходять його безкоштовно за рахунок державної програми проведення гемодіалізу. Як зазначив Мирослав Михайлович, відчутної різниці по наданню послуг немає. У відділенні створені нормальні матеріально – технічні умови для лікування хворих. Зі збільшенням кількості хворих, буде збільшуватися і кількість медичного персоналу, лікарів – каже голова Сарненської райдержадміністрації Петро Рухер.
Поспілкувавшись з хворими, зразу відчуваєш, що вони дійсно вдячні за надання таких послуг у Сарненському районі, — повідомила завідувач сектору у справах преси та інформації Сарненської райдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору