Рівне:

Створення та просування сайтів

Чемпіонка світу з гирьового спорту навчається у водному

Головна 28-січ, 2009, 17:279 prov 1 246
У фойє приміщення кафедри фізкультури університету (щодня тут буває кількасот юнаків і дівчат) на видному місці плакат, яким вітають третьокурсницю факультету екології та природокористування Ольгу Бондар, що стала чемпіонкою світу з гирьового спорту, і п’ятикурсницю факультету землеустрою та геоінформатики Оксану Малиновську, котра завоювала срібну медаль. І бажають подальших звершень у спорті та навчанні вдатним студенткам.
А брали участь у світовому змаганні в місті Шакилон (Італія) майже 300 спортсменів із 11 країн. Українці висадили „десант” із 40 осіб: чоловіки та жінки, ветерани, юніори, тренери. Був у його складі і дует рівнянок, які, як мовиться, каші не зіпсували і гідно потрудились, аби зробити вагомий вклад у командну скарбничку.
„Незважаючи на втому (добиралися на Апеннін три дні автобусом), – каже їх наставник Євген Комаревич, – наші дівчата відразу заявили, хто є хто. Їх „розвели” по різних вагових категоріях, змагатися довелося в юніорському турнірі та в турнірі для дорослих”.
А конкурентами в них були серйозні посланці, насамперед із команд Росії, Німеччини, США, Естонії, Білорусі. Уже в перший день рівнянки показали, що приїхали в Італію по медалі. Виступаючи у ваговій категорії більше 70 кілограмів, Ольга Бондар упродовж десяти хвилин виконала 200 „вижимів”. Ніхто із суперниць не зумів перекрити цей показник. Отже, є золота медаль на рахунку студентки! Її виступ спеціалісти та представники ЗМІ назвали феноменальним.
Не зовсім здоровою вийшла на поміст 21-річна Оксана Малиновська (вагова категорія до 70 кілограмів). Вона зупинилась на 157 „вижимах”, що дало їй право отримати срібну нагороду. Забігаючи трішки наперед, скажемо про великий потенціал п’ятикурсниці. Після повернення з Італії вона виступала у Львові, де штовхнула гирю 250 разів. Такий гросмейстерський здобуток радує, прикро лишень, що показаний він на рядовому турнірі.
Задоволений виступом підопічних тренер вищої категорії Євген Комаревич. По-перше, вони відзначені двома кубками, отримали золоту і срібну медалі; по-друге, Ольга Бондар знову виконала норматив майстра спорту; нарешті, дівчата вкотре довели, що чемпіони та призери світової першості народжуються не лише в столиці, але і в провінції.
Я запитав пана Євгена, що ж далі, які плани у його вихованок? І почув, що працювати є над чим. Іноді важче повторити успіх, ніж здобути. До того ж, завжди знайдуться охочі ”зіпхнути” тріумфатора з верхнього щабля. Тому потрібно стабільно показувати високі результати. Ользі до снаги нарешті „розправитись” зі світовим юніорським досягненням (214 пунктів), а Оксані – стати чемпіонкою. До речі, обидві мають для цього ще достатньо часу. Наставник сподівається, що це може статись уже найближчими днями: студентки запрошені на Кубок України, що невдовзі пройде в Запоріжжі. Отже, не за горами час, коли студентки Національного університету водного господарства та природокористування здивують солідними результатами спортивний світ. Наскільки зрозумів, досвідчений наставник не буде стояти осторонь прагнень юнок здобути нові рубежі.
Василь ЯНОШІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору