Рівне:

Створення та просування сайтів

Антитютюнова коаліція розпочинає роботу

Останні новини 30-січ, 2009, 20:189 prov 1 518
“Один в полі не воїн ”. Ця приказка і сьогодні залишається актуальною, особливо коли йдеться про поле тютюнової індустрії. Сферу, яка гартується не одне століття подолати одній людині не можливо, ба навіть одній організації – не реально. Боротися з тютюновим ворогом ефективніше разом – об’єднавшись, таке рішення прийняли учасники круглого столу «Ми за Рівне без тютюнового диму», ініційованого Громадянською мережею ОПОРА.

У четвер, 29 січня 2009 року відбулась зустріч представників громадських організацій та міських управлінь з метою об’єднання для спільного вирішення проблеми тютюнової епідемії. Доступність цигарок підліткам, пропаганда гарного життя з цигаркою в руці, жінка – курець та багато інших наслідків роботи тютюнових кампаній стали причиною створення антитютюнової коаліції «Ми за Рівне без тютюнового диму».
Участь у створені коаліції прийняли вісім громадських організацій, три міські управління та обласний центр здоров’я. Зокрема, громадський сектор представили: мистецька формація «Метр», «Фундація Регіональних Ініціатив», «Батьківщина молода», Молодіжний центр праці «Мікс», «Центр стажування і волонтеріату», «Молодіжний союз «Наша Україна», «Гарцерство Польське у Західних регіонах України» та Громадянська мережа ОПОРА. Підримку і участь у коаліції висловили представники управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління освіти та науки, управління культури та туризму. Також у телефоному режимі коаліцію підримало управління охорони здоров’я і погодилось до неї приєднатись.

Завдання, які перед собою ставить коаліція:
1. Закріпити нормативними актами право людей на повітря, вільне від тютюнового диму в державних установах, громадських місцях, на виробництві, згідно статті 50 Конституції України.
2. Заборонити всі форми реклами тютюнових виробів.
3. Прийняти всебічний законодавчий акт про контроль над тютюном та захист здоров'я, який має охоплювати всі основні аспекти пов'язаних з тютюном проблем.
4. Сприяти ухваленню Рамкової Конвенції про Контроль над Тютюном, яка має стати ефективним засобом контролю над тютюном на національному та міжнародному рівні.
5. Добиватися, щоб тютюнова індустрія повністю компенсувала шкоду, яку спричиняють її вироби за екологічним принципом "Забруднювач платить".
Коаліція є відкритою, тому організації, які готові працювати на реалізацію вже поставлених завдань можуть приєднуватись. Про бажання долучитись до коаліції повідомили ще три громадські організації. До вівторка, 3 лютого 2009 року, формуватиметься оргкомітет, до якого мають можливість увійти представники від кожної організації та управління.

Член координаційної ради
Громадянської мережі ОПОРА
Андрій Токарськй
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору