Рівне:

Створення та просування сайтів

Автоперевізники України знову страйкуватимуть у Києві

Останні новини 04-лют, 2009, 10:379 prov 1 118
Завтра, 4 лютого, автоперевізники з усієї України в Києві під стінами Мінтрансзв’язку проведуть загальнодержавну акцію протесту проти заборони використання для перевезення пасажирів переобладнаних транспортних засобів.
За словами голови правління громадської організації „Спілка водіїв” Сергія Овчиннікова, нині в нашій державі настає глибока криза в галузі перевезень пасажирів у зв’язку з прийняттям Верховною Радою Закону „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, також із набранням чинності Постанови Кабміну „Про правила надання послуг автомобільним транспортом”. Деякими положеннями цих документів забороняється участь переобладнаних транспортних засобів у конкурсах на перевезення пасажирів та обмежується термін використання таких автобусів до початку 2010 року.
„Майже рік тому перевізники вже протестували проти таких дій влади, – говорить президент Союзу перевізників України Богдан Ляшук. – Тоді було досягнуто домовленості, що переобладнані транспортні засоби можна буде використовувати для перевезення пасажирів до 2012 року з подальшою їх заміною на кращі. Однак президент Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Віталій Рева, прикриваючи інтереси певних бізнесових кіл і структур, пролобіював у Парламенті та Кабміні вищезгадані документи”.
Заступник голови правління ГО „Спілка водіїв” Валентин Демчук переконує, що внаслідок таких рішень вищих владних структур вже страждають не лише перевізники, а й можуть відчути на собі пасажири – прості громадяни. Проблеми перш за все відчувають на собі жителі невеличких віддалених сіл, селищ і містечок. Адже вже на сьогодні на конкурсах з перевезень в такі населені пункти перевізники не подають заявки, оскільки „завдяки” новим змінам і складній економічній ситуації в державі переобладнані автобуси виставляти не можна, а нові – неможливо взяти кредити для придбання. А з часом ця ситуацію погіршуватиметься ще більше і може призвести до повного краху галузі автомобільних пасажирських перевезень.
„Ми також виступаємо за рівні можливості між усіма громадськими організаціями, які беруть участь у розробці та вдосконаленні рішень органів влади, що стосуються розвитку галузі автомобільного транспорту, – додає Сергій Овчинніков. – Нам не зрозуміло, чому асоціація автоперевізників пана Реви є єдиною громадською організацією, яка має можливість впливати на прийняття таких рішень. Тим більше, що свого часу саме Віталій Рева, перебуваючи на посаді заступника міністра транспорту, за словами нинішніх очільників цього міністерства, довів майже до краху галузь автомобільного транспорту”.
Акція протесту розпочнеться в столиці о 8 ранку, — повідомив нформаційний відділ ГО „Спілка водіїв”
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору