Рівне:

Створення та просування сайтів

МОЗ виявило в аптеках фальшивий “Фестал”

Україна і світ 18-сер, 2005, 16:459 prov 1 045
Міністерство охорони здоров»я України виявило і заборонило реалізацію фальшивих препаратів “Фестал”.
Як повідомили УНІАН у прес-службі МОЗ, розпорядження про заборону і вилучення препаратів видано на підставі перевірок Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України.
Зокрема, на підставі результатів додаткових досліджень і встановлення факту фальсифікації заборонено реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Фестал” – драже №100 серії 334024 – з маркуванням виробника “Авентіс Фарма Лімітед” (Індія), який має декілька ознак фальсифікації: занижений вміст альфа-амілази, збільшений розмір блістера, слово “Фестал” нанесено більш грубим шрифтом, ніж в оригіналі, знак ® нанесено більшим по розміру, але тоншим шрифтом, ніж в оригіналі, прямокутники під АvР – кодом тонші за розміром, ніж в оригіналі та інші.
Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів зобов»язала суб»єкти господарської діяльності знищити цей лікарський засіб, а при наступних поставках даного лікарського засобу – запобігти його придбанню, реалізації та застосуванню.
Крім того, МОЗ заборонило реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Півонії настойка” – по 100 мл серії 30604 – виробництва Луганське обласне комунальне виробниче підприємство “Фармація” Фармацевтична фабрика (Україна). Причина – невідповідність архівних зразків серії 30604 вимогам аналітичної нормативної документації.
МОЗ заборонило реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу “Ципрофлоксацин” – таблетки, вкриті оболонкою, по 250 мг № 10 серії 011004 – виробництва “Хау Зіянг Юнайтед Фармас»ютикал Фекторі – ХГ Фарм” (В»єтнам), оскільки встановило факт не проведення виробником контролю якості готового лікарського засобу в обсязі, заявленому в реєстраційному досьє.
При цьому прес-служба МОЗ зазначає, що вилучення однієї або кількох партій товару не означає невідповідність вимогам чинного законодавства всіх препаратів даної торгової марки або найменування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору