Рівне:

Створення та просування сайтів

1500 гривень – за ухилення від військової служби

Актуально 18-сер, 2005, 17:039 prov 2 207
Для юнаків призовного віку – “гаряча” пора. У серпні почала роботу призовна комісія. Це зроблено з метою більш детального медичного огляду і своєчасного лікування призовників. Адже не секрет, що чорнобильське лихо суттєво вплинуло на здоров»я нашої молоді.
Як повідомив військовий комісар Рокитнівського РВК Микола Нівінський, не всі юнаки відносяться до служби в Збройних Силах України, як до свого патріотичного обов»язку. Деякі призовники не з»являються на виклик до військкомату без поважних причин. І в більшості випадків їх підтримують батьки. Працівники військкомісаріату намагаються ставитись із розумінням до цього, але до злісних порушників доводиться застосовувати адміністративні стягнення. А це згідно постанови Кабінету Міністрів №352 – за ухилення від військової служби, згідно рішення суду, накладається штраф в розмірі 1500 гривень.
З цього року змінився і термін служби в ЗСУ. Згідно з Указом Президента, він триває 1 рік. А студенти навчальних закладів II-IV рівнів акредитації звільняються на час навчання від служби. Таку пільгу мають і випускники педагогічних і медичних закладів, якщо вони працюватимуть у сільській місцевості. Також варто зауважити, що служба в Збройних Силах є хорошим стартом для подальшого працевлаштування. Наприклад, на сьогодні контрактник має: 8-годинний робочий день, п»ятиденний тиждень. І, що суттєво, мінімальну ставку – 900 грн.

Віталій ЧЕРНЯКОВИЧ,
Рокитне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору