Рівне:

Створення та просування сайтів

ДО НАС ЇДЕ “ЗАКАРПАТТЯ”

Спорт 18-сер, 2005, 17:259 prov 1 102
“Верес”–“Енергетик” – 2:1 (1:0)
18.00. Стадіон “Авангард”. 1100 глядачів. Температура +24.Оцінка поля –4.
Судді: С. Лисенчук (Київ), В. Кравченко (Львів), М. Левко (Чернівці).
Делегат ФФУ: В. Дзюба (Вінниця).
Верес: Сікальський, Матиюк, Шевчук (Рудай, 52), Літвинчук, Коломієць, Федорчук, Никончук (Гаркуша, 89), Ткачук (Дацко, 56), Вознюк, Васильєв, Дева. Запасні: Левицький, Лебединський, Чабан, Скороход. Тренер: Роман Лаба.
Бурштин: Хомин, Соколенко, Русановський, Лакомський (Стефюк, 82), Лук»янов, Кікоть (Ципердюк, 46), Худзік, Пуга (Калапач, 43), Долотко, Деревльов, Федик. Запасні: Паньків, Кагуй, Сомик, Грешта. Тренер: Микола Савка.
Голи: Хомин 12 (автогол), Никончук 56, Деревльов 86.
Попередження: Деревльов 24, Соколенко 32, Матиюк 50.
Вилучення: Соколенко 45+1 (друге попередження)
Вдруге за три роки суперники у 1/32 фіналу Кубка України. У 2003 році “Верес” програв “Енергетику” 1:2, але матч був анульований і далі пройшли рівняни. Колишні суперники по другій лізі добре знали манеру гри один одного тому розпочали матч без розвідки. Господарі заволоділи територіальною та ігровою ініціативою, що приводило до загроз біля воріт “Енергетика”. Така активність футболістів “Вереса” принесла результат, вже на дванадцятій хвилин і в рахунку повели рівняни. Гол вийшов курйозний – Андрій Федорчук виконав черговий кутовий і воротар гостей вийшов на перехват. Проте зіграв Микола Хомин вкрай невдало: від його рук м»яч полетів не в поле, а... у ворота. Гол підстебнув господарів до ще більш активних дій. Вже за хвилину Андрй Дева у штрафному майданчику намагався виконати удар через себе – не вийшло. Через хвилин сім він же вискочив на побачення з воротарем “Енергетика”, але не зумів його переграти. По завершенні першої тридцятихвилинки матчу Володимир Никончук міг подвоїти рахунок, але його удар головою пройшовся вище воріт. Під завісу першого тайму гості прийшли до тями і почали створювати небезпечні моменти (в одному з випадків Костянтин Деревльов міг зрівняти рахунок, проте йому забракло влучності – м»яч пішов вище воріт). А на першій компенсованій хвилині гості залишилися в меншості – за другу жовту картку з поля був вилучений Валерій Соколенко. Це рішення арбітра викликало хвилю невдоволення у тренерському штабі “Енергетика”. Проте своє рішення головний суддя не відмінив.
Після перерви бурштинці вийшли на футбольне поле з великим бажанням відігратися. Гості заграли активніше і небезпечні моменти почали виникати біля воріт Андрія Сікальського. Проте рівненський дев»ятнадцятирічний воротар впевнено тримав останній рубіж. Витримавши натиск рівняни повели свої атаки, одна з яких завершилася голом. І подвоїти його міг дебютан “Вреса” Іван Дацко. Вийшовши на заміну, він відразу міг забити гол. Але, невпевнено обробивши м»яч, Іван зумів зробити навіс на дальню штангу. А там Володимиру Никончуку лишалося лише попасти у ворота – 2:0. Такий рахунок змусив бурштинців іти ва-банк. На 78-й хвилині Сергій Вознюк вибив м»яч з порожніх воріт після Костянтина Деревльова. І все ж гостям вдалося зменшити різницю. За чотири хвилини до завершення зустрічі все той же Костянтин Деревльов був найспритнішим біля воріт суперника і головою спрямував м»яч у сітку воріт “Вереса”. В час, що лишився рівняни впевнено контролювали перебіг подій на полі і в кількох контратаках могли забити ще. Один лише Іван Дацко мав дві такі нагоди, але м»яч вперто минав ворота гостей. Фінальний свисток сповістив, що “Верес “вийшов у наступний етап Кубка України.
Наступним суперником після жеребкування стала команда “Закарпаття” з Ужгорода. 1/16 Кубка України пройде в один матч, який відбудеться у Рівному 21 вересня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору