Рівне:

Створення та просування сайтів

Я – людина, яка вже відбулася

Перлина 05-лют, 2009, 12:539 prov 1 877
До літературної вітальні „Погорина” Державної обласної бібліотеки для юнацтва завітав Петро Кралюк. Доктор філософських наук, професор, проректор з наукової роботи Національного університету „Острозька академія” має поважне хобі – письменство.
І хоча література залишається лише хобі, але досить плідним. Петро Кралю – лауреат міжнародного літературного конкурсу „Гранослов”, автор збірки оповідань „Апокриф”, історико-інтелектуального детективу „Діоптра”, іронічно-саркастичного роману „Фелісія”, статей у наукових збірниках та літературних журналах. Як зауважила провідний бібліотекар читального залу Ніна Тарковська, він – найбільш знакова постать у сучасному інтелектуальному житті Рівненщини.
У ході авторського вечора пан Петро розказав про творення власного літературного доробку, зокрема подивувався певній містичності пізнішого підтвердження тих речей, які у творах були лише художнім вимислом. А також поділився своїми поглядами на сучасну літературу і життя взагалі. Так, на думку пана Петра, таких сучасних письменників, які писали б про наболіле, і ті твори друкувалися та викликали в суспільстві резонанс, у нас зараз немає. Для нього особисто найбільш болючою є проблема наших емігрантів.
І ось кілька цікавих цитат із вечора від Петра Кралюка: „Думаєте, мені мої твори подобаються?”. „Будь-яка історія не є абсолютною правдою. Це певні факти, які подають нам історики”. „Я хотів би, щоб наша молодіжна література була іншою”.„Треба шукати те, що тобі подобається, а не йти за тим, що тобі нав»язують”.
Марія ЗОЗУЛЯ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору