Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 25-сер, 2005, 16:209 prov 1 180
Грузія страждає від навали гусені
Найбільшого удару зазнали селяни та їхні угіддя. Усі спроби науковців вирішити проблему виявилися неефективними. Збитки від цієї пошесті можуть сягнути сотень тисяч доларів. Очевидці налякані і стверджують, що личинки розповзлися усюди – навіть у питну воду. Спеціалісти кажуть, що гусінь “приїхала” з Росії два роки тому.

У Багдаді обстріляли
українських дипломатів
У Багдаді невідомі особи обстріляли колону автомобілів посольства України в Іраку. Цей інцидент стався 20 серпня. За даними Міноборони, колона у складі двох автомобілів, в одному з яких перебували аташе з питань оборони і тимчасовий повірений у справах України в Іраку, а в іншому – охорона, рухалася від посольства України в Іраку до військової бази США “Vіctorіa”. Там мала відбутися зустріч із командувачем українським миротворчим контингентом в Іраку генерал-майором Анатолієм Пушняковим. Під час руху колони невідомі з легкового автомобіля відкрили вогонь з автоматичної зброї по автомобілях українського посольства.
Охорона українських дипломатів моментально відкрила вогонь у відповідь, після чого невідомі втекли з місця події. Унаслідок нападу з українського боку жертв, потерпілих і пошкоджень техніки немає.

США обурені заявою Путіна
У США негативно сприйняли заяву президента РФ Володимира Путіна про необхідність визначити терміни виведення коаліції з Іраку. З відповідною заявою виступив офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Шон МакКормак.
– Я вважаю, що президент США Джордж Буш зрозуміло виклав нашу точку зору щодо надання допомоги іракцям у галузі безпеки, – заявив він. – Коли Ірак буде спроможний самостійно забезпечити свою безпеку, ми підемо, – зазначив офіційний представник державного департаменту США. Раніше Вашингтон вже неодноразово відкидав пропозиції про розробку графіка виведення.
Напередодні після переговорів із королем Йорданії Абдалою II президент РФ заявив про необхідність розробки плану виведення коаліційних військ з Іраку, зазначивши, що “багато іракців сприймають їх донині як окупантів”. Він також зауважив, що “рішення цього завдання сприятиме залученню до процесу державного будівництва значної частини збройного іракського опору”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору