Рівне:

Створення та просування сайтів

Учать в школі…

Актуально 25-сер, 2005, 16:239 prov 1 432
22 серпня у Рівному відбулася обласна конференція педагогічних працівників. У ній взяли участь голова облдержадміністрації Василь Червоній, заступник голови облради Віталій Крока, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Іван Вєтров, директор департаменту Міністерства освіти Павло Полянський, народний депутат Микола Шершун, а також і самі працівники освітянської ниви.
Іван Вєтров у своєму виступі охопив проблеми і здобутки як дошкільного виховання, так і загальної середньої освіти і вищої школи. За словами начальника обласного управління освіти, матеріальна база багатьох середніх навчальних закладів покращується лише за рахунок спонсорських внесків або ж завдяки власним зусиллям працівників освіти, дітей та їх батьків. Тому одне із основних завдань, яке ставить перед собою нова влада – покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. Так, у 2005/2006 новчальному році в експлуатацію вводяться чотири нові школи – у Гощанському, Корецькому, Березнівському, Костопільському районах. З метою енергозбереження опалення навчальних закладів переводиться із твердого палива на газ.
Щодо організації навчального процесу, то й тут є потреба у значних змінах і вдосконаленні. Негативним є те, що на Рівненщині досить незначний відсоток дітей охоплений дошкільною освітою. У 62 гімназіях, колегіумах, ліцеях навчається лише 9% учнів. В області діють класи-комплекти, сенсу в існуванні яких, говорить Іван Вєтров, немає ніякого. Щоб їх роз»єднати, потрібно ввести 800 ставок. Відбуваються кількісні і якісні зміни у срарших класах середньої школи. Це передусім введення професійного навчання у міжшкільних навчально-виробничих комбінатах. Та, на жаль, тут не завжди враховуються інтереси учнів, навчання проводиться без існування необхідної матеріальної бази.
Але, попри негативне, Рівненська область посідає одне з перших місць в Україні із забезпечення комп»ютерною технікою. Проте комп»ютерами користуються в основному учні старших класів на уроках інформатики. Є потреба у забезпеченні навчальних закладів електронними підручниками, якісним Інтернет-зв»язком.
І особливою гордістю нашої області є діти – учасники і переможці всеукраїнських олімпіад. Так, минулоріч із 72 учасників понад 30 стали переможцями. А Ігор Вітрук, призер Всесвітньої олімпіади з хімії, що нещодавно відбулася в Тайвані, за свої знання і старання отимав на конференції ноутбук.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору