Рівне:

Створення та просування сайтів

Райконен зменшує відставання

Спорт 25-сер, 2005, 16:419 prov 1 287
Першим в історії переможцем “Гран-прі Туреччини” став фін Кімі Райкконен з McLaren. Ця перемога дозволила Райкконену скоротити відставання від лідера чемпіонату світу з “Формули1” іспанця Фернандо Алонсо з Renault до 22 очок. Алонсо в Стамбулі фінішував другим, а третє місце зайняв ще один пілот McLaren колумбієць Хуан-Пабло Монтойя.
Райкконен стартував з поул-позишн, але на старті пропустив уперед Джанкарло Фізікеллу з Renault. В той же час, стартувавший третім, Алонсо також спробував атакувати фінського гонщика, але той відбив атаки іспанця. На другому крузі Райкконен знов вийшов у лідери, використавши маневр Алонсо – той порівнявся з фіном, а Фізікелла трохи загальмував, і три боліди опинилися на одній лінії. Після цього Райкконен вже нікому не поступився лідерством.
Що стосується боротьби за місця на подіумі, то спочатку вона йшла між трьома пілотами – Фізікеллой, Алонсо і Монтойєю, проте потім італійський пілот відстав від конкурентів. Колумбієць ішов другим ще за три круги до фінішу, але під час обгону на круг Нараїна Картікеяна з Jordan помилився і вилетів з траси. Це дозволило Алонсо спочатку наблизитися до Монтойї, а потім і пройти його, коли пілот McLaren дуже широко увійшов до восьмого повороту.
Семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер з Ferrari на 15 крузі не пропустив уперед Марка Уеббера з Williams, і у результаті відбулося зіткнення. Обидва пілоти заїхали в бокси на ремонт, але до фінішу не дісталися.
Варто відзначити, що перед початком “Гран-прі” на стартових гратах з»явилася делегація VIP-персон, серед яких були прем»єр-міністр Туреччини Тайік Ердоган, власник комерційних прав на “Формулу-1” Бернард Екклстоун і екс-чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Майк Тайсон. Останній, до речі, перед стартом підійшов до Райкконена і дав фінові якісь настанови.
14-й етап. “Гран-прі Туреччини”. Стамбул.
Гонка: 1. Райкконен (Фінляндія, “Макларен-Мерседес”), 2. Алонсо (Іспанія, “Рено”), 3. Монтойя (Колумбія, “Макларен-Мерседес”), 4. Фізікелла (Італія, “Рено”) – 37,973, 5. Баттон (Англія, “БАР-Хонда”), 6. Труллі (Італія, “Тойота”), 7. Култхард (Англія, “Ред Булл”), 8. Клін (Австрія, “Ред Булл”).
Особистий залік: 1. Алонсо – 95 очок, 2. Райкконен – 71, 3. М.Шумахер – 55.
Кубок конструкторів: 1. Рено – 130 очок, 2. Макларен-Мерседес – 121, 3. Феррарі – 86.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору