Рівне:

Створення та просування сайтів

В Путіна стосовно України є "газові" підозри?

Україна і світ 07-лют, 2009, 12:099 prov 1 144
В Путіна стосовно України є "газові" підозри?


Росія просить європейських спостерігачів продовжувати контроль за транзитом газу через Україну до кінця березня. Про це повідомив Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу.


"Просили б міжнародних спостерігачів продовжувати контроль хоча б до кінця першого кварталу поточного року", - сказав В.Путін, якого цитує УНІАН.


В.Путін відзначив, що Москва і раніше виступала за те, щоб здійснювати контроль транзиту російського газу через територію України.


За його словами, Україна досі не пустила російських спостерігачів, що контролювали транзит газу через українську територію, на центральний диспетчерський пункт у Києві і на газові сховища. "Ми звертаємо увагу, що, на жаль, наших спостерігачів не допустили на центральний об'єднаний диспетчерський пункт у Києві і на газові сховища", - сказав В. Путін.


Нагадаємо, раніше Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що фінальну юридичну відповідальність за наслідки газової кризи несе українська сторона, і саме вона має відповідати за фінансовими зобов'язаннями. "Ми вважаємо, що фінальну юридичну відповідальність за проблему, що виникла несе українська сторона. На ній і повинні бути локалізовані можливі збитки", - сказав Президент РФ.

Сьогодні Верховна Рада відмовилася визнати, що Україна спровокувала газовий конфлікт і шантажувала російську сторону. За відповідний проект постанови N4031 про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії з газових питань, який передбачав визнання такої провини за Україною, проголосували тільки 192 народних депутати.


news.liga.net
Схожі новини
Коментарі - всього 1

Абрамов 08-лют, 01:05

Как всегда на высоте!
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору