Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко готовий відсторонити Черновецького

Україна 10-лют, 2009, 13:109 prov 1 336
Ющенко готовий відсторонити Черновецького


Президент України Віктор Ющенко готовий відсторонити Леоніда Черновецького від посади глави Київської міської державної адміністрації у тому випадку, якщо мер продовжить тарифну політику, яка порушує права громадян. Про це заявив журналістам на брифінгу керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський.


Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Р.Жуковський пояснив: якщо мер проігнорує укази Президента і продовжить нинішню тарифну політику, глава держави вживе всіх заходів - від звернення у Генпрокуратуру до усунення Л.Черновецького з посади.


Р.Жуковський також зазначив, що, на його думку, у зв'язку з можливою відставкою не виникне проблем у тому, що Л.Черновецький займає одночасно дві посади - голови КМДА і обраного народного мера.


Р.Жуковський звернув увагу на те, що Президент своїм Указом не скасовував тарифів на послуги теплокомуненерго, оскільки вони є економічно обгрунтованими, але вони ще не набули чинності, оскільки досі не зареєстровані у Міністерстві юстиції.


Крім цього Р.Жуковський повідомив, що сьогодні Президент звернувся до Міністра юстиції за офіційним роз'ясненням процедури зміни тарифів, "а також висловив свою думку, діють чи не діють тарифи для населення".


Стосовно тарифів для підприємств і бюджетних організацій, то Секретаріат Президента звернеться до Державної інспекції з цін для того, щоб вона додатково перевірила економічну обґрунтованість цих тарифів.


Нагадаємо, напередодні начальник Держінспекції з контролю за цінами Наталія Немодрук заявила, що її відомство не вимагало від КМДА підвищення цін на житлово-комунальні послуги. "Ми просто не можемо примушувати, передусім, тому, що ми не даємо висновків на формування економічно обґрунтованих тарифів за квартирну плату, просто не можемо", - пояснила вона. Н.Немодрук при цьому нагадала, що основні повноваження комісії полягають у захисті населення, підприємств і організацій від необґрунтованого підвищення тарифів.


Як відомо, раніше Президент України своїм Указом скасував розпорядження КМДА про підвищення тарифів на водопостачання, водовідведення і теплопостачання для бюджетних і комерційних організацій. При цьому минулого тижня мер Києва Леонід Черновецький підписав нові розпорядження КМДА про підвищення тарифів на комунальні послуги для бюджетних і комерційних організацій. Згідно із новими розпорядженнями, для 427 столичних промислових підприємств встановлюються такі ж тарифи, як і для бюджетних організацій.


3 лютого В.Ющенко своїм Указом N65/2009 скасував рішення голови КМДА Л.Черновецького "Про узгодження тарифів на комунальні послуги із централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної і гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів" N1780 і "Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення і узгодження тарифів на комунальні послуги із централізованого опалення і постачання гарячої води для бюджетних установ та інших споживачів" N1780/1 від 25 грудня 2008 року.


Також нагадаємо, раніше Президент України скасував рішення Л.Черновецького про підвищення комунальних тарифів для юридичних осіб.


Також нагадаємо, що 20 листопада В.Ющенко своїм Указом скасував три розпорядження голови КМДА від 30 жовтня 2008 року, якими було півищено тарифи на теплопостачання, водопостачання і водовідведення для бюджетних установ і суб'єктів господарювання. В.Ющенко двічі скасовував розпорядження КМДА щодо підвищення тарифів на ЖКП.


У свою чергу, прокуратура Києва визнала незаконними розпорядження Київської міськдержадміністрації N127, N128 від 5 лютого 2009 року про підвищення тарифів на комунальні послуги для юридичних осіб, підписані мером Києва. У рішенні прокуратури йдеться про те, що "вказані розпорядження прийнято із порушенням чинного законодавства і вони підлягають скасуванню".

http://news.liga.net/ukr/news/NU091094.html
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору