Рівне:

Створення та просування сайтів

Фермерським господарствам надаватиметься державна підтримка

Україна і світ 06-жов, 2005, 11:389 prov 1 531
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про фермерське господарство”. Як повідомляла УНІАН, 8 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про фермерське господарство”.
Законом передбачено розширити коло фермерських господарств, яким може надаватись державна підтримка за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів та Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. За попередньою редакцією закону, така підтримка надається двом категоріям фермерських господарств, а саме – новоствореним фермерським господарствам у період становлення та фермерським господарствам з відокремленими садибами. Ухваленим законом передбачено надавати таку підтримку також всім іншим фермерським господарствам. Крім того, передбачено встановити правило, яке б передбачало надання фінансової допомоги новоствореним фермерським господарствам та фермерським господарствам з відокремленими садибами на безповоротній основі, а всім іншим фермерським господарствам на поворотній основі. Також законом дозволено членам Асоціації фермерів та приватних землевласників України бути засновниками кредитних спілок. За законом, можна буде використовувати кошти Українського державного фонду підтримки фермерських господарств для забезпечення гарантій, поруки при кредитуванні банками фермерських господарств.Закон набирає чинності з дня його опублікування.
Кабінету Міністрів України доручено протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору