Рівне:

Створення та просування сайтів

Мешканці гуртожитку на Відінській мусять починати боротьбу за житло по-новому

Актуально 12-лют, 2009, 15:259 prov 1 043
Мешканці гуртожитку по вул. Відінській, 10 у Рівному мусять починати боротьбу за своє житло по-новому. Українські суди не можуть дійти згоди, чи на законних підставах цей гуртожиток був проданий у складі цілісно-майнового комплексу під час приватизації державного підприємства “Житлобуд-6”.
Справа у тому, що тепер нинішній власник колишнього відомчого гуртожитку намагається продати кімнати (фактично, разом з людьми). Не одну сім»ю викинули просто на вулицю, в нікуди. Події, що вже не один рік відбуваються на Відінській, 10 потрапили у поле зору рівненської обласної прокуратури. Остання звернулася до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу, укладений восени 1993 року між ДП “Житлобуд-6” та РВ ФДМУ по Рівненській області, в частині придбання гуртожитку. Як господарський суд Рівненської області, так і Львівський апеляційний господарський суд відмовили у задоволенні цього позову. Примітно, що регіональне відділення визнає у судах різних інстанцій помилкове включення гуртожитку до статутного фонду товариства, чим було порушено конституційне право громадян на житло.
Прокуратура, не погоджуючись із рішеннями судів, звернулася з касаційним поданням до Вищого господарського суду України, який 5 лютого 2009 року скасував рішення господарського суду Рівненської області та постанову Львівського апеляційного господарського суду.
А це означає, що боротьба за права на житло мешканців з Відінської, 10 триває. Цей спір за будинок з привабливим місцем розташування у центрі Рівного знову спробують вирішити у господарському суді Рівненської області. Справа розглядатиметься спочатку (уже втретє), — повідомила прес-служба РВ ФДКМУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору