Рівне:

Створення та просування сайтів

З РОСІЇ З ЛЮБОВ»Ю: СЕРАФИМ САРОВСЬКИЙ

Новини регіону 20-жов, 2005, 09:569 prov 979
У суботу у Радивилові в храмі св. О.Невського духовенство та православні віруючі зустрічали ковчег з нетлінними мощами великого праведника – преподобного Серафима Саровського. Потрапили вони у нашу державу з Серафимо-Дівеєвського монастиря, що в Росії, і одразу ж поїхали у подорож храмами великих міст України. Але в те, що випаде нагода поклонитись святині у нашому маленькому містечку, здавалось, годі й мріяти.
І ось архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій благословляє ковчегом численних віруючих нашого храму. Приїхали й священики Києво-Печерської Лаври, які супроводжують святиню. Сказавши невеличку проповідь усім, хто відклав свої суботні справи і прийшов вклонитись святині, що відома багатьма випадками зцілень, владика розповів про життя праведника, було відслужено акафіст та молебень. Потім ковчег привезли й до каплички, що споруджується на честь св.Амфілохія Почаївського, де проспівали величання та попросили допомоги святого у завершенні будівництва.
Серафим Саровський відзначався великою добротою, називав відвідувачів, які приходили до нього за духовною порадою, “радість моя”, себе ж смиренно – “убогий Серафим”. “Хто б не приходив до нього, злидар чи багач... він всіх з любов»ю цілував, всім кланявся до землі і, благословляючи, сам цілував руки тим, хто прийшов. Нікого не засмучував жорстокими докорами чи строгим осудом, ні на кого не клав тяжкої ноші, сам несучи хрест Христовий з усіма скорботами” – так розповідає про старця книга “Житіє преподобного Серафима Саровського”. А у нього в келії бувало й по дві тисячі людей щодня. Отець Серафим відомий багатьма подвигами: дотриманням обіту мовчання, роками самітницького життя в пустелі, молитвами на камені протягом 1000 днів і ночей. Як казав преподобний: “…Той, хто істинно любить Бога, вважає себе подорожнім і прибульцем на землі цій, бо душею та розумом в своєму устремлінні до Бога споглядає Його одного.” За вірність слову Євангельському та Божим заповідям Господь нагородив його дарами пророцтва та зцілення.
Святиня поїхала далі, у Дубно та інші міста Рівненської єпархії. А після закінчення подорожі мощі святого залишаться у Києво-Печерській Лаврі.

Наталя АНДРІЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору