Рівне:

Створення та просування сайтів

«Перша книгарня для дітей і батьків» з’явилася у Рівному

Останні новини 19-лют, 2009, 10:469 prov 1 194
У Рівному з’явилася іще одна книгарня. В торговому центрі «Чайка» сьогодні відкрили книжкову крамницю із назвою «Читай». Захід вели українські письменники-близнюки Брати Капранови. Стрічку перерізали керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Петро Середюк і заступниця міського голови Рівного та депутат обласної ради Галина Кульчинська.
Письменники Брати Капранови називають щойно відкриту книжкову крамницю «першою в Україні книгарнею для дітей та батьків». «Треба припинити економити на книжках для дітей і для себе, - кажуть літератори. - Розумна дитина може вирости лише через книжку».
На думку керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Петра Середюка, культура читання зникає, а наші діти поступово деградують до рівня «Елочки Щукіної-Людожерки» з відомого роману Ільфа та Петрова: «Тому відкриття книгарень у наш час можна порівняти, якщо не з авантюрою, то принаймні з геройством».
За словами Братів Капранових, згідно з нормативами, що розроблені Кабінетом міністрів Україні, на 20 тисяч населення повинна бути не менше однієї книгарні. «Тож ви можете проаналізувати, чи дотягує Рівне до таких вимог», - зазначили письменники.
Підтримувати книжкову справу пообіцяла і заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська. На її думку у книжки є те, чого ніколи не буде в інтернету – «у книжки є душа», наголосила заступниця міського голови.
Рівне. У середу, 18-го лютого о 12.00 Брати Капранови будуть присутні на відкритті першої книгарні для дітей та їхніх батьків “Читай”. Книгарня розташована в приміщенні рівненського торгівельного центру “Чайка”, що на вул. Гагаріна, 16.
Луцьк.В четвер, 19-го лютого о 15.30 в приміщенні бібліотеки-філії №10 (Київський майдан, 13) відбудеться творча зустріч з Братами Капрановими під назвою "Потоплення відьом". Організатор Луцька міська бібліотечна система.
Остріг.В п´ятницю, 20 лютого, о 12.20 в приміщенні Національного університету "Острозька академія" (аудиторія П-1) Брати Капранови прочитають студентам лекцію на тему "Принципи організації сучасного видавництва".
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору