Рівне:

Створення та просування сайтів

ГОЛОВАТИЙ: ЯКБИ ПІСКУН БУВ ВАГІТНИМ, ВІН МІГ БИ ОСКАРЖИТИ УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА

Україна і світ 24-лис, 2005, 12:519 prov 1 198
Якби Святослав Піскун був у трудових правовідносинах з Президентом, його перебування на лікарняному або ж його вагітність були б підставою для оскарження в суді указу Президента про його звільнення, переконаний міністр юстиції Сергій Головатий.
– Якби Піскун працював на приватному підпри-ємстві або ж у державній установі і перебував у трудових відносинах з власником підприємства чи керівником підприємства і перебував на лікарняному або був вагітним, то його не мали б права звільняти, - сказав він.
– Головатий зазначив, що оскільки Піскун не був на лікарняному, не вагітний і навіть його представники у суді визнали, що він не перебував у трудових відносинах з Президентом, це питання має розглядатися не з точки зору трудового права, а з точки зору Конституції, яка визначає порядок призначення на подібні посади, а також звільнення з цих посад.
Раніше Головатий заявляв про намір оскаржити рішення суду про незаконне звільнення Піскуна з посади Генерального прокурора.
18 листопада Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення Піскуна з посади генпрокурора, ухваливши скасувати відповідний указ. Рішення суду можна оскаржити в апеляційному суді протягом 10 днів.
14 жовтня 2005 року Президент Віктор Ющенко звільнив Святослава Піскуна відповідно до пункту 11 частини першої статті 106 Конституції, що звучить так: Президент “призначає за згодою Верховної Ради України на посаду Генерального прокурора України і звільняє його з посади”.
10 грудня 2004 року Піскуна поновили на посаді Генерального прокурора на підставі рішення Печерського суду Києва, що визнав його звільнення незаконним.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору