Рівне:

Створення та просування сайтів

М»ЯСО В УКРАЇНУ ВВОЗИТИМУТЬ ЗАКОННО

Кримінал 24-лис, 2005, 13:359 prov 1 283
Державна митна служба України та 20 підприємств-імпортерів м»яса, м»ясопродуктів та свійських тварин в Україну (а це – близько 80 % усього ринку імпорту цієї продукції) підписали Протокол про співпрацю, повідомили у прес-службі Рівненської митниці. Документ передбачає об»єднання спільних зусиль митників та підприємців з метою подолання тіньових механізмів ввезення в Україну м»яса, м»ясопродуктів та свійських тварин, а також впорядкування цін на зазначені товари на вітчизняних ринках.
Протокол набирав чинності на початку листопада 2005 року. Відповідно до нього, імпортери м»яса, м»ясопродуктів та свійських тварин в Україну беруть на себе зобов»язання щомісячно надавати Держмитслужбі достовірну інформацію щодо вартості товарів, які імпортуються в Україну. Також мають сплачувати усі встановлені законодавством податки і збори у повному обсязі і виключно у грошовій формі. Окрім цього, підприє-мства-учасники Протоколу забезпечують доступ посадових осіб митних органів до перевірки своїх фінансових і банківських документів, пов»язаних із здійсненням зовнішньоекономічних операцій.
Державна митна служба України, у свою чергу, забезпечуватиме підприємствам, що підписали Протокол, максимальне сприяння при здійсненні митного контролю та митного оформлення. Крім цього, у випадках декларування імпортних м»ясопродуктів іншими учасниками цього ринку за цінами, нижчими наданих Держмитслужбі, підприємства-учасників Протоколу і підприємців, котрі підписали Протокол, митні органи залучатимуть у якості експертів з метою визначення реальних цін на зазначену продукцію та інших факторів, що впливають на митну вартість товару.
А незадовго до цього аналогічний Протокол було підписано між Державною митною службою України та учасниками ринку імпорту рибопродуктів в Україну.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору