Рівне:

Створення та просування сайтів

Грип атакує

Головна 25-лют, 2009, 15:299 prov 1 442
У Рівному з 13 лютого оголошено епідемію грипу, а з 16 лютого школи міста зачинено на карантин. Також заборонено проводити масові заходи, участь у яких беруть діти, а на підприємствах, в організаціях та вищих навчальних закладах міста введено протиепідемічні заходи.
Як розповіла завідувач епідеміологічним відділом рівненської міської СЕС Ольга Романчук, за минулий тиждень показник захворюваності становив 900,7 випадка на сто тисяч населення при епідемпорозі 900 випадків на сто тисяч населення. З хворих 43,1% становлять діти, а школярі — 19%.
Як зазначає Ольга Романчук, у порівнянні з попереднім тижнем показник захворюваності знизився на 0,8%. Кількість хворих на грип та ГРВІ серед дітей та школярів вже зменшилася, натомість показник захворюваності серед дорослих значно підвищився. Проте карантин у Рівному триватиме ще як мінімум тиждень, а у громадських місцях продовжуватимуться протиепідемічні заходи.
Лікарі радять утримуватися від надмірного перебування у громадських місцях та ретельно лікуватися, якщо вже захворіли. Адже слід пам’ятати: якщо людина, хвора на грип та ГРВІ, не дотримується постільного режиму, можливі серйозні ускладнення. До того ж, хворий наражає на небезпеку не лише себе, а й здорових людей навколо.
Вікторія Ричко,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору