Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗУСТРІЧ ІЗ ПОЛТЕРГЕЙСТОМ

Суспільство 08-гру, 2005, 15:379 prov 1 765
Сьогодні навряд чи можна знайти людину, яка нічого не чула про непізнані літаючі об»єкти, так само, як і про потойбічні сили. Дехто з іронією та кепкуванням ставиться до цієї проблеми, а інші свято вір ять у існування “зелених чоловічків”, полтергейстів та всяких там барабашок.
Отож, як розповів Микола Тищенко, в ту осінь з»явилася інформація, що в одному із сіл Костопільщини завелася потойбічна сила – полтергейст. Сім»я, в котрій жили бабуся, її син та онуки, переселилася у новий дім, побудований на місці старого. У новій хаті опалювальні комунікації ще не були повністю готові, тому, щоб хлопчики не мерзли вночі, вирішили перенести ліжко на кухню, де палилося у плиті. Відтак, із ліжка усе й розпочалося. Микола Тищенко, який у складі делегації з представників із Києва приїхав на місце події, побачив уже практично результати буянь полтергейста – переполоханих людей та повний розгардіяш у будинку, створений явно надлюдською силою. Зі слів очевидців вдалося дізнатися про все, що відбувалося до приїзду делегатів. Передусім, ліжко на бажане місце поставити не вдалося. Кожна така спроба закінчувалася тим, що якась сила заважала це зробити, і постійно піднімала його над підлогою. Розлючена бабуся стала клясти цю невидиму, але таку могутню силу. За це полтергейст (а це, за переконанням Миколи Тищенка, був саме він) помстився старенькій. З чавуна, що стояв на плиті, злетіла кришка і боляче вдарила бабусю по голові. Люди зчинили гвалт, а полтергейст ще більше розгулювався. У хаті згоріла електропроводка, а запобіжники розсипалися у пісок. По будинку “гуляли” меблі, а діти тиждень (доки не вгамувався полтергейст) не могли ходити до школи, бо шафа “не підпускала” до себе, і речей із неї дістати було неможливо. Також із вікон вилітали шибки. Причому уламки скла не падали додолу, а літали по кімнатах. Саме такі незбагненні людському розуму польоти скла вдалося побачити і Миколі Тищенку.
Щоб побороти невидиму агресивну силу, люди застосовували релігійну символіку, проте ніщо не допомагало. Поставили на стіл зображення Марії-Стефанії, та полтергейст розірвав його на дрібні шматки і викинув геть за вікно. Люди в селі це місце назвали “чортовим кублом”.
– Приїхавши на місце події, ми застали там повний хаос, – розповів пан Микола. – Описати побачене неможливо. Єдине, що можу сказати, усе це викликало почуття страху. Тому ми там довго не затрималися.
Загалом полтергейст буянив тиждень. Поступово життя людей входило у звичайне русло. Та невидима сила не змусила довго за собою сумувати і за півроку знову розгулялася. Вдруге Микола Тищенко, як чесно сам зізнався, зустрічатися з нею не захотів… Проте тепер чітко переконаний, що полтергейсти, барабашки, навіть НЛО та інші аномальні, ще й досі не вивчені людиною сили справді існують. І не тільки в потойбічних вимірах, а часто в міру незрозумілих нам причин вриваються у життя людей. Чому полтергейст з»явився у цьому випадку? Микола Тищенко висловлює припущення, що це пов»язано з переходом на нове місце. В народі кажуть, що коли поселяєшся у нову хату, потрібно запросити з собою і домовика. А родина цього не зробила. Можливо, це й було покарання за зневагу. А, можливо, душа когось із померлих родичів, хто не перейшов через ріку Смерті, потривожила близьких…
– Що таке полтергейст? Пояснити важко. А швидше, неможливо, – говорить уфолог. – Існує безліч версій, але правдивість кожної з них перевірити нереально. Дехто говорить, що полтергейст – це людина чи її душа, котра якимсь чином не може потрапити на той світ, інші вважають, що це – негативна енергія. Можна наводити ще безліч варіантів, проте всі вони неточні. Загадка й досі залишається нерозгаданою…
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору