Рівне:

Створення та просування сайтів

Все життя – круїз

Новини регіону 08-гру, 2005, 15:569 prov 1 120
Сьогодні Європа, завтра – Африка, через кілька днів – Азія...Чудово подорожувати світом, вивчати культуру й історію країн. Сьогодні купатися в Середземному морі, завтра ходити по Ватиканській землі, розглядаючи шедеври Мікеланджело і його Сікстинську каплицю. От за таким курсом проходить життя української жінки, і їй пощастило, адже це – її робота.
З пані Світланою я познайомилася на кораблі “Коста Маріна”, коли подорожувала по Середземному морі. Я почула, що жінка розмовляє німецькою з акцентом, і зовні наче слов»янської національності, і не помилилися, то була справді українка.
До вашої уваги інтерв»ю з українською кримчанкою, офіціантом ресторану на кораблі.
– Пані Світлано, що для вас є ваша робота?
– Родом я з Криму, отож виросла біля моря. Ще коли мені було 10 років, у Ялті побачила величезний корабель “Шота Руставеллі”, що прибув до місцевого порту. Я зачарувалася. А тоді сказала собі – мені потрібно туди. Пішла навчатися в училище, де готували кухарів. Хоча ще й уявлення не мала, що хочу і вмію робити, була одна мрія – на корабель. Потім потрапила на пароплав “Литва”, пропрацювала там помічницею на кухні. І ось зараз на “Коста Маріна” працюю більше трьох років. Робота подобається, кожен день нові враження, нові пасажири.
– А коли у вас вихідні?
– (Сміється) Вихідних у нас, як таких, немає взагалі, оскільки кожен день одні пасажири змінюють інших, корабель ніколи не пустує. Народ любить подорожувати. Працюю 8 місяців, бо контракт заключається на цей термін, а далі 2 місяці вдома. І так по колу.
– Розкажіть, будь ласка, про “Косту” як компанію, які вона робить рейси?
– “Коста” – це італійська компанія, яка налічує 11 кораблів. Кожен з них має свою назву та, звичайно, розміри. Рейси, котрі пропонує компанія, найрізноманітніші. Це може бути варіант Карибським морем, майже щодня пасажири мають можливість побувати в іншій країні чи на острові. По Середземному морі такий круїз зараз і робить наш корабель “Маріна”, він є найменшим і вміщує 760 пасажирів. Популярні рейси літом на Норвегію, зимою – на Кариби. Є навіть кругосвітні подорожі, але коштують вони 24 тисячі євро. До речі, найпопулярніший і найдорожчий рейс – це Німеччина– Стокгольм – Санкт-Петербург. Там не дуже тепло, але людей дуже цікавлять ці місця, їх історія.
– Цікаво, а чи можете ви перерахувати країни, у яких побували?
– Мені буде легше сказати, де я не була. До Японії ще не пощастило допливти. Була майже всюди, тим паче, ми іноді маємо вільний час, щоб погуляти містом чи замовити екскурсію.
–А як рідні відносяться до вашої роботи?
– Нормально. Уже всі звикли. Дитині 15 років, її є кому виховувати. Хтось мусить заробляти гроші.
– Хто найчастіше вирушає у круїз?
– Це здебільшого старші люди, котрі все життя працювали, і на старість розпочинають відпочивати, подорожувати світом. Їх пенсії дозволяють без проблем раз у рік чи півроку робити такі дорогі круїзи. Пасажри різні, та все ж найбільше німців, італійців. Молодих людей небагато, на пальцях можна порахувати. Але куди там молоді (сміється), пенсіонери тут у барах чи ресторанах до ночі можуть сидіти, танцювати. Вони можуть собі це дозволити. Німецькі пенсіонери – це забезпечені люди.
– Свій відпочинок ви теж проводите у круїзах?
– Борони Боже. Які круїзи? Я приїжджаю додому і ми з донькою проводимо зимовий відпочинок, в основному, на лижах. Корабель – це робота і повсякденна буденність, тому той дорогоцінний час, що проводжу вдома, використовую лише на відпочинок з сім»єю.
Ось останній контракт закінчується в березні, і можна знову відпочити. Але робота подобається, це дуже цікаво, все життя – круїз.
Справді, відпочинок – це завжди радість, а якщо це круїз, – це подвійне щастя. Потрапивши раз на корабель, я впевнена, захочеться туди ще. Ну, звичайно, якщо у вас немає морської хвороби. Адже обслуговування, той комфорт і розважальні програми не залишать байдужим нікого. Якщо хтось не надто любить вивчати культуру й історію інших країн, може залишитися на кораблі, погрітися на сонечку, сходити в басей, фітнес-клуб чи сауну. Ввечері замовити свій улюблений коктейль чи походити по магазинах, розважитися у казино чи на ігрових автоматах. Я впевнена, вражень і спогадів від такого круїзу вам буде досить до наступного.
Аліна ФЕДОРОВИЧ,
Італія.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору