Рівне:

Створення та просування сайтів

Порошенко: Курс 7,5 невиправданий. Його не було і не буде Курс гривні стрибає тільки на вихідних

Україна і світ 27-лют, 2009, 13:009 prov 1 098
Курс гривні до долара збережеться на рівні 8 гривень за долар, — заявив глава наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко.
“Ми спостерігаємо різкий ріст курсу долара в обмінних пунктах лише на вихідні, коли Нацбанк фактично не працює на міжбанківському валютному ринку”, — зазначив він.
“П’ятничні котування складали біля 8 гривень, і ніяких загрозливих тенденцій не складалось”, — наголосив Порошенко.
Крім того, він заявив, що курсу на рівні 7,5 гривень за долар в понеділок “не буде і не було”. “На сьогоднішній день курс 7,5 невиправданий. Насправді у всій східній Європі, в Росії, в Польщі, в Угорщині, в Туреччині відбулася девальвація національних валют”, — сказав Порошенко.
“Цей процес був абсолютно закономірний. А все пов’язано з тим, що за останні 5 років, дякуючи абсолютно пустим обіцянкам політиків, народ привчали витрачати незароблене і споживати невироблене власними українськими руками, невироблене українською промисловістю”, — підкреслив глава наглядової ради.
“Жили, споживаючи іноземне і за іноземні кредити. І коли прийшов час платити, ті, хто солодко співав, просто розвели руками”, — додав Порошенко.
Крім того, він зазначив, що місія МВФ не відмовила Україні у другому транші кредиту.
За його словами, це зроблено для того, щоб “влада в Україні нарешті припинила пусті балачки і прийняла рішення, яке, на сьогоднішній день, відповідає меморандуму про необхідність внесення змін до держбюджету з позицією “жити за коштами”.
Порошенок також вважає, що українці мають вкладати зняті з депозитів гроші на нові депозити або в українські продукти. За його словами, українці нині мають на руках 70 млрд. грн., які вони раніше зняли з депозитів, і ці гроші населення має використати розумно.
“Сьогодні в Україні є два шляхи використання цих грошей. Перший — це знайти надійний банк і знову їх вкласти в банківську систему України, або витрачати ці гроші на Українську продукцію”, -сказав він.
Голова наглядової ради Нацбанку зазначив, що підписаний Президентом в п’ятницю законопроект про обмеження ввозу імпорту і введення 13%-го мита на ряд продуктів має позитивно вплинути на економіку України.
“Одже через 10 днів після вступу його в дію ми будемо мати скорочення імпорту, це встановлюється лише на 6 місяців. Законопроект дасть Україні можливість навчитися жити в умовах кризи”, — сказав він.
За матеріалами: «Українська правда», «Економічна правда».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору