Рівне:

Створення та просування сайтів

У МОСКВІ ЗАВАЛИВСЯ ДАХ КОЛОНІЇ: ЗАГИНУЛИ В»ЯЗНІ

Україна і світ 15-гру, 2005, 13:099 prov 906
У неділю, 11 грудня, на південному сході російської столиці Москви в районі Капотні завалився дах колонії-поселення.
Спочатку рятувальники МНС повідомили про трьох загиблих. Ще 10 людей легко травмовані. Але у столичній прокуратурі кажуть, що під час рятувальних робіт удалося знайти лише два тіла.
– Розбираючи завали, знайшли тіла двох загиблих. Тіло третього теж мало б бути під завалами. Але наразі його не знайдено, – заявив представник прес-служби прокуратури Москви. Спецпрокуратура, яка розслідує це питання, не виключає, що третій засуджений утік.
За словами представника прес-служби прокуратури, всіх в»язнів, котрі були в колонії на момент обвалення даху, перевірили за списками, і ці троє були відсутні.
– Швидше за все, на момент обвалення даху третього, котрого вважали загиблим, не було на території колонії-поселення. Не виключено, що він самовільно залишив територію поселення ще до НП. Обставини наразі з»ясовуємо, триває розшук втікача, – додав представник прокуратури.
Дах двоповерхового будинку завалився незадовго до полудня в неділю. Площа обвалення сягнула 600 квадратних метрів.
За словами представників правоохоронних органів, у будинку в неділю було зовсім небагато людей.
У колонії відбувають покарання засуджені, які отримали невеликі терміни ув`язнення. За словами віце-губернатора Московської області Олексія Пантелєєва, за добру поведінку в»язнів на вихідні відпускають додому.
Як каже Пантелєєв, тепер в»язнів, котрі не потерпіли через інцидент, планують перевести в колонію в місті Електросталь під Москвою, а звідти, можливо, потім направлять в інші колонії області.
Прокуратура Москви вже порушила кримінальну справу за статтею “недбалість”.
Фахівці допускають, що причини трагедії – у помилках будівництва. Раніше повідомляли, що причиною події могло стати скупчення снігу на даху зруйнованого будинку.
Прокуратура Москви вважає, що в трагедії винні будівельники, котрі допустили помилки, монтуючи несучі конструкції. Однак, за словами прокурора Анатолія Зуєва, справжні причини будуть з»ясовані лише після проведення будівельно-технічної експертизи. Правда, знайти і покарати винних, можливо, буде нелегко: будинок збудований у 1956 році.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору