Рівне:

Створення та просування сайтів

А АПЕЛЬСИНИ ВСІ НАКОЛОТІ…

Кримінал 15-гру, 2005, 13:229 prov 1 002
Корова та дві кобили у листопаді нинішнього року намагалися перетнути кордони України, порушуючи при цьому митні правила. Точніше, хтось намагався їх переправити через кордон незаконним шляхом.
Також, як повідомили у прес-центрі Рівненської митниці, предметами такого роду правопорушень у минулому місяці стали побутова техніка, трикотажні вироби, валюта, мотоцикли, запчастини, фрукти, овочі, а ще, в одному екземплярі, – гужовий віз, автомобіль, трактор і газовий балончик. А в поїздах зловмисники намагалися перевозити “подрібнену речовину рослинного походження” (очевидно, мається на увазі наркосировина). Загалом, працівники оперативних підрозділів митниці у листопаді завели 35 справ про порушення митних правил на майже 226 тисяч гривень.
Що суттєво, впродовж нинішнього року спостерігається тенденція до поступового збільшення кількості ввезення та митного оформлення овочів та фрукрів. Так, вперше, за твердженням митників, на територію України завозили свіжу картоплю та брюссельську капусту, огірки, гриби, апельсини, грейпфрути, дині, кавуни, ківі, заморожені шматочки ананасів. Також у 2005 році вперше!.. на територію країни імпортували живих індичат, курячий фарш, рибу в розсолі, зелений чай, копчені субпродукти зі свинини та інше.
Складається враження, що донедавна голодні українці не бачили ні зеленого чаю, ні цитрусових. А логіка і той факт, що названий товар у нас уже давно не є дефіцитом, підказують, що справа не у ввозі, а в декларуванні цих продуктів. Відтоді, як ставки ввізного мита на цю категорію товарів знизилися, законним шляхом їх перевозити стало значно дешевше і безпечніше, аніж контрабандним.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору