Рівне:

Створення та просування сайтів

“Дубль” Роналдіньо

Спорт 22-гру, 2005, 11:569 prov 1 364
Після того, як форварда іспанської “Барселони” бразильця Роналдіньо визнали кращим гравцем Європи, він отримав нагороду і в світовому футболі.
У понеділок на гала-церемонії в Цюріху Роналдіньо офіційно визнали футболістом року. Роналдіньо набрав 956 очок. На другій сходинці півзахисник “Челсі” Френк Леопард – 306 балів. Третє місце в ще одного гравця “Барселони” – камерунського нападаючого Самуеля Ето»о. Форвард збірної України Андрій Шевченко набрав 153 бали і посів шосте місце.
До речі, у минулому році Роналдіньо також був визнаний кращим гравцем світу за версією ФІФА. Частіше за нього “Діамантовий м»яч” отримували Роналдо та Зінедін Зідан — по три.
– Я хочу присвятити цю нагороду всім своїм одноклубникам, моїй сім»ї, які завжди підтримували мене у важкі часи, а також хочу подякувати Богу, який дає мені сили грати у футбол, — сказав Рональдіньо на церемонії вручення.
Кращий гравець світу за версією ФІФА визначається за результатами опитування головних тренерів національних збірних та капітанів команд. Цікаво, що тренер синьо-жовтих Олег Блохін поставив на перше місце гравця “Челсі” Френка Лемпарда, а на другу — Кака. Нинішній переможець Роналдіньо за версією Блохіна має третю позицію. Капітан збірної України Андрій Шевченко на першу сходинку поставив свого одноклубника Кака, на другу — Роналдіньо та на третю ще одного гравця “Мілана” Алессандро Несту.
Кращою футболісткою світу названа німкеня Біргіт Прінц, а збірна Бразилії офіційно визнана ФІФА найкращою командою року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору