Рівне:

Створення та просування сайтів

ВПЕРШЕ ЗА 20 РОКІВ У ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ ЗОНІ ВІДКРИЛИ НОВУ ШКОЛУ

Україна і світ 05-січ, 2006, 14:529 prov 905
В одному з найбільш постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС регіонів – Житомирщині, у селі Новий Дорогинь Народицького району, яке відноситься до 3-ї зони гарантованого відселення, видкрили нову загальноосвітню школу.
Як зазначається у повідомленні, після трагічного 1986 року у будь-яке будівництво об»єктів на забрудненій території 3-ї зони гарантованого відселення ніхто не ризикував вкладати кошти. Відтак через 20 років після Чорнобильської катастрофи це фактично перша збудована школа в області. З 1999 року за ініціативи органів місцевої влади та самоврядування, а також участі МНС, розпочалася добудова двоповерхового нового приміщення до старої невеличкої школи, що стояла ще з 1930 року. Замовником у будівництві виступив “Чорнобильбуд”. Завершити будівництво вдалося за рахунок фінансування МНС, на це було виділено понад 4 млн. грн.
Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктор Балога для дооснащення комп»ютерного класу привіз кілька новеньких комп»ютерів та багато цукерок. Ще діти отримали теле- та відеоапаратуру, спортінвентар, доповнення до шкільної бібліотеки.
У майбутньому школу очікує поповнення учнями із сусідніх сіл Народицького району. Для їх перевезення наступного року придбають шкільний автобус.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору