Рівне:

Створення та просування сайтів

З»ЯВИВСЯ ТЕСТ НА БЕЗПЛІДНІСТЬ ЧОЛОВІКІВ

Україна і світ 12-січ, 2006, 09:509 prov 2 045
Вперше у світі в продаж надійшов загальнодоступний тест для визначення небезпеки безплідності в чоловіків. Його розробили науковці Бірмінгемського університету.
За допомогою тесту “Fertell” можна менше як за годину дати парам відповідь на питання, чи є в партнера потенційні проблеми з фертильністью (здатністю сперми до запліднення жіночої яйцеклітини).
Після клінічних тестів зі зразками, узятими у 150 чоловіків, дослідники стверджують, що метод, який вони розробили, дає відповідь у 95% випадків. Науковці стверджують, що їх розробка дозволяє парам почати лікування безплідності не за рік після звернення до лікаря, як тепер, а негайно.
Керівник групи дослідників, професор Кріс Барратт каже, що “наразі багато пар отримують рекомендацію почекати приблизно рік, і лише після цього починати до лікування”.
— Але вік може досить негативно впливати на фертильність, і отримання достовірної інформації на ранній стадії може дати серйозну перевагу, – запевняє він. Для проведення перевірки беруть зразок, запускають тест і протягом години дають відповідь, чи достатньо сперми для запліднення жіночої яйцеклітини. Якщо активної сперми достатньо, то червоний колір символізує про позитивний результат.
Розробляючи тест, дослідники проаналізували понад 3000 зразків сперми. За даними дослідження, у понад двох мільйонів чоловіків у самій лише Британії, можливо, знижена фертильність, і це може стати серйозною проблемою.
За словами Пейсі, “те, що перевірку можна проводити вдома, допоможе чоловікам подолати ніяковість, пов»язану з необхідністю йти до лікарні та здавати сперму на аналіз”.
Клер Браун із організації “Infertility Network UK” заявляє, що в умовах, коли багато пар відкладають народження дитини на пізніший час, дуже важливо дати їм якнайбільше інформації про їхню поточну фертильність. За її словами, “цей тест може дати їм таку інформацію і виявити проблему безплідності на ранній стадії”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору