Рівне:

Створення та просування сайтів

ВИБУХ БІЛЯ ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ В МОСКВІ: КИЇВ ЗАКЛИКАЄ ВЖИТИ ЗАХОДІВ

Україна і світ 19-січ, 2006, 10:169 prov 1 049
Україна закликає компетентні органи Російської Федерації вжити заходів із надання безпеки посольству України в Москві, передають Українські новини.
— Поки справа в прокуратурі, йде розслідування фактів, — повідомили в прес-службі посольства.
У неділю, 15 січня, о 23:50 за московським часом біля входу в готель посольства України в Росії стався вибух саморобного вибухового пристрою, як передбачається, начиненого петардами. Потерпілих і руйнувань унаслідок інциденту немає.
Дипломатичне представництво України звернулося з відповідною заявою до російських компетентних органів.
Прокуратура Преснєнського району Москви порушила кримінальну справу за статтею 213 частиною 1 (хуліганство) Кримінального кодексу Російської Федерації, що передана до органів Міністерства внутрішніх справ Росії для проведення слідчих дій.
Цей інцидент стався під час нового загострення відносин між Москвою і Києвом з приводу гідрографічних об»єктів у Криму. У п»ятницю, 13 січня, Україна повернула собі маяк Ялтинського торговельного порту, який утримувався ЧФ РФ.
Міністерство закордонних справ Росії стверджує, що маяк перебуває в розпорядженні Чорноморського флоту Росії.
Міністерство закордонних справ України, у свою чергу, повідомляє, що базові договори, які регулюють правила тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України, не передбачають передачу в оренду ЧФ Росії об»єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення, оскільки це суперечить українському законодавству.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору