Рівне:

Створення та просування сайтів

Плямисте поповнення в Рівненському зоопарку

Актуально 21-гру, 2006, 11:179 Lobanovskiy 1 216
Наприкінці жовтня у сім’ї левів Принца і Ельзи, які мешкають у Рівненському зоопарку, народився малюк. І хоча леви можуть давати потомство 2-3 рази в рік (з одного приплоду на світ з’являється від одного до п’яти левенят), поява на світ маленької плямистої істоти — це завжди значна подія не тільки для працівників зоопарку, а й для його відвідувачів. Нині левеня, якому не так давно виповнився місяць, вже спритно бігає, пищить і мило нявкає, ніби нагадуючи про своїх далеких родичів — наших домашніх улюбленців. Імені малому поки що не вибрали, тож відгукується воно на звичне “киць-киць”. Втім, є чутка, що називають його ще й Гарфілдом — на честь мультгероя.
— Але спробуйте тільки запропонувати левеняті м’ясо — і плямистий котик миттєво перетвориться на хижака, у ньому раптом прокинуться первісні інстинкти самозахисту, — застерігає завідувач сектору хижих тварин Рівненського зоопарку Петро Свиридон.
До речі, саме для того, щоб левине дитя стало ручним, а згодом піддавалося дресируванню, його вже через 35 днів після народження відлучили від батьків. Як відомо, у природі леви живуть сім’ями. Ні тато, ні мама не проявляють агресії до своїх дітей, а навпаки, турбуються про малечу, виховують і захищають потомство. Зрілість у левів настає у 2-3 роки. А поки що ця миролюбна, на перший погляд, істота харчується молоком, риб’ячим жиром і яйцями. Втім, до щоденного раціону левеняти входить і 400-500 грамів м’яса.
Хтозна, можливо, через кілька років це миле плямисте створіння стане улюбленцем цирку, куди його планує віддати адміністрація зоопарку, і владно походжатиме манежем. Однак поки що майбутній Цар звірів нагадує про себе лише слабеньким писком і, звісно ж, потребує, неабиякої турботи й постійного догляду.
Наталія Левчун,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору