Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненський УБОЗ затримав податківця-хабарника

Останні новини 05-бер, 2009, 11:229 prov 1 381
Позавчорашній день для 35-річного майора податкової міліції – начальника одного з відділень головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Рівне закінчився не дуже вдало… В обідню пору він запланував зустріч із «боржником» поблизу головної податкової будівлі обласного центру. Та перерахувати отриманий від останнього хабар, так би мовити, не відходячи від каси, податківцю не вдалося. На руки, до яких зовсім невипадково «прилипло» три тисячі гривень, «хвацько» одягнули наручники працівники відділу швидкого реагування «Сокіл» УБОЗ УМВС.
Як нам повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС Василь Коваль, 25 лютого 2009 року в Управління по боротьбі з організованою злочинністю надійшла письмова заява від 58-річного голови правління одного з відкритих акціонерних товариств Рівненщини. Чоловік поскаржився на працівника податкової міліції, який вимагав у нього хабар, натомість обіцяючи не проводити перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства, майно якого перебувало в податковій заставі. Але за декілька днів він знову зателефонував голові правління ВАТ і назвав дещо більшу суму за свою бездіяльність.
– В ході проведення оперативно-розшукових заходів перший факт було задокументовано, про що повідомлено апеляційний суд, – розповідає Василь Коваль. – А третього березня 2009 року співробітник податкової міліції, який вимагав хабар, був затриманий працівниками УБОЗу спільно зі слідчим прокуратури області. Сума хабара за два рази склала чотири тисячі гривень. Станом на сьогоднішній день за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України. Співробітник податкової міліції затриманий в порядку статті 115 КПК України на три доби. Проводиться досудове слідство.
Нагадаємо, що одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням (згідно з частиною 2 статті 368 ККУ), карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Пам’ятайте, що допомогти правоохоронцям викривати факти хабарництва та зловживань службовим становищем можете і ви. Телефон довіри УБОЗ УМВС України в Рівненській області: 679-593, — повідомив ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору