Рівне:

Створення та просування сайтів

СТРАЙК ВІДМІНЯЄТЬСЯ

Актуально 26-січ, 2006, 10:269 prov 1 170
Автоперевізники Рівненщини не страйку-ватимуть. Принаймні, найближчим часом. Таке рішення перевізники прийняли у зв»язку з тим, що їм таки вдалося досягти певної згоди з представниками влади.
Нагадаємо, що мирний попереджувальний загаль-нообласний страйк авто-перевізники приватної форми власності Рівнен-щини попередньо плану-вали на 19 січня нинішнього року, потім перенесли на 24 січня, але й цього дня страйк не відбувся. Таке обурення перевізників викликав конкурс для власників маршруток, кращі з яких одержать право перевозити громадян територією Рівненщини, який був запланований на 7 лютого 2006 року. Як зазначив голова правління Рівненської громадської організації «Спілка водіїв» Сергій Овчинніков, між учасниками тендеру існуватиме нерівність, адже перевагу надаватимуть перевіз-никам власникам велико-габаритних автобусів, що мають понад 20 поса-дочних місць, що суперечить постанові Кабінету Міністрів, яка регламентує порядок про-ведення конкурсу. Вла-сники маршруток вима-гають забезпечити прозорість тендеру – запросити ЗМІ та включити до складу конкурсного комітету представника від ГО «Спілка водіїв».
І якби 23 січня представники обласної влади і перевізники не сіли за стіл переговорів, це призвело б до того, що на території Рівненщини перестали б курсувати маршрутки. Очевидно, спізнення на роботу у такому разі у Рівному стали б звичайним явищем.
Та все-таки переговори відбулися. Серед інших, у них взяли участь заступник голови облде-ржадміністрації Сергій Жданюк та голова правління «Спілки водіїв» Сергій Овчинніков. За рішенням наради, конкурс на перевезення пасажирів зміщений у часі на ти-ждень, тобто він відбу-деться 14 лютого. За цей час мають бути вивчені і враховані пропозиції перевізників, також має відбутися засідання ро-бочої групи з опрацювання пропозицій щодо покра-щення роботи обласного конкурсного комітету.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору