Рівне:

Створення та просування сайтів

ЖИТТЯ ВАРТІСТЮ В ПІВТОРИ ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ

Особливий погляд 26-січ, 2006, 10:309 prov 1 069
Саме таку страхову виплату отримали рідні дубенчанина Олексія К., який загинув на заробітках у Росії.
Вирушаючи за кордон, Олексій, як і чимало його земляків, навіть подумати не міг, що повернутися в рідне місто йому вже не вдасться. Натомість, його брат Сергій стукатиме в усі двері, щоб добитися справедливості, яку закон гарантує кожному з нас. Здавалося, ніщо в житті Олексія не віщувало біди. Навпаки, невдовзі він планував одружитися з коханою дівчиною, без якої не уявляв свого пода-льшого життя. Однак, щоб почуватися матеріа-льно незалежним і не починати сімейне життя з нуля, хлопець вирішив підзаро-бити в Росії. Втім, підступна доля зіграла з ним у жорстоку гру. Та й чи міг він, здоровий, впевнений у власних силах, подумати, що розлучаючись із коханою на кілька місяців, бачить її востаннє, а дитина, яку вони обоє так чекали, народиться сиротою?
Нічого злого не передчуваючи, незадовго до від»їзду Олексій офо-рмив закордонний па-спорт. Заодно й уклав страховий договір з Українською пожежно-страховою компанією, сплативши страховий внесок у розмірі 50 гри-вень. Згідно з умовами страхування, страхове покриття в цьому випадку становить 30 тисяч євро. Втім, як з»ясувалося пізніше, після загибелі Олексія Українська поже-жно-страхова компанія виплатила його брату Сергію лише 1 тисячу 350 гривень.
На запитання нашого кореспондента директор Рівненської філії Украї-нської пожежно-страхової компанії Валентин Жура-вель повідомив, що брат загиблого отримав кошти, які були обумовлені у страховому сертифікаті, оскільки він представив лише квитанцію про витрати на ритуальні послуги та репатріацію тіла. Висновку судово-медичної експертизи та інших необхідних доку-ментів, за словами пана Журавля, Сергій предста-вити не зміг.
Натомість Сергій стве-рджує, що надав страховій компанії всі необхідні документи, окрім висновку судово-медичної експер-тизи, який, за твердженням Сергія, видається лише на вимогу страхової компанії. Валентин Журавель стверджує, що рідним заги-блого було компенсовано кошти, витрачені на поховання Олексія, що й підтверджено відповідни-ми документами. За сло-вами директора страхової компанії, для відшко-дування видатків, понесе-них застрахованим або його рідними, необхідно пред»явити не тільки заяву з викладенням обставин, що трапилися, а й договір страхування, копію сто-рінки закордонного па-спорта з відміткою про перетин кордону, оригінал довідки з медичного закладу, рецепт, випи-саний лікарем, а також чек, який підтверджує факт оплати амбулаторного лікування. Але страховик має право відмовити повністю або частково у страхових виплатах за Договором страхування, якщо застрахований вчасно не сповістив пре-дставнику страховика закордоном про страховий випадок. Рішення про відмову у виплаті страхових сум за цим Договором приймається страховиком у термін до 15 днів після одержання всіх необхідних докумен-тів, перерахованих у пункті 7.4 цього Договору та повідомляється застрахо-ваному в письмовій формі з обґрунтуванням причин відмови.
…Судячи зі слів пана Журавля, страхова компа-нія виплатила застрахо-ваному в повному обсязі відшкодування, яке було передбачено страховим договором. Однак, чи то через недосконалість страхового законодавства, чи все ж таки з вини певних осіб, які незаконно відмовили рідним застра-хованого у страховій виплаті, гарантованих коштів брат Олексія так і не отримав, хоча у зазначену страхову компанію звертався вже двічі. Валентин Журавель вперто стверджує, що було застраховане не життя загиблого, а його здоров»я.
Однак Сергій має намір відстоювати своє право на отримання страхової виплати в суді. Тим паче, що страхове покриття передбачає надання допомоги в порушенні справи із захисту прав застрахованого, а також дозволяє скористатися послугами адвоката. І хоча найціннішого – життя брата — повернути вже не можливо, Сергій усе-таки споді-вається почути відповідь на запитання: що ж має трапитися із людиною, щоб їй виплатили оті злощасні тридцять тисяч євро, про які так красномовно говориться у страховому полісі?
Сергій звертається до читачів “Провінційки”, мо-жливо, хтось зможе допо-могти у вирішенні його проблеми. Координати Сергія в редакції.
Оксана КОРНІЄНКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору