Рівне:

Створення та просування сайтів

ДОПОМОЖІТЬ ХВОРИМ ДІТЯМ УЖЕ СЬОГОДНІ

Україна і світ 14-гру, 2006, 14:369 Lobanovskiy 1 130
Планується, що за три роки у Києві почне функціонувати дитяча лікарня, у якій зможуть отримати якісну і кваліфіковану допомогу малюки з усіх куточків України, які потребують складних хірургічних втручань. Про це повідомив минулого тижня голова правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Олександр Максимчук, перебуваючи у Рівному з презентацією проекту створення та будівництва «Дитячої лікарні майбутнього».
На жаль, нині Україна не має змоги допомогти великій кількості дітей, які потребують трансплантації кісткового мозку, пересадки органів чи інших складних операцій. Оскільки такого роду операції у нас не проводяться, єдиний шанс для порятунку хворої дитини — допомога закордонних спеціалістів. Втім, вартість лікування є недосяжною чи не для кожної української родини — від 100 до 130 тисяч доларів. Насправді ж такі операції цілком можливо проводити і в Україні. Для цього потрібні висококласні спеціалісти, сучасне медичне обладнання, а головне — хороший медичний заклад. Таким має стати «Дитяча лікарня майбутнього».Це, як запевняють організатори, буде найбільший благодійний проект в історії України. Адже бюджет його становить 600 тисяч гривень.
Лікарню побудують у Києві на території клінічної лікарні «Феофанія». Під будівництво виділено чотири гектари землі. Планується, що це буде п’ятиповерхова споруда. Медичний заклад розрахований на 250 ліжок. Найбільше — 110 — віді йде онкогематологічному відділенню, 60 — пренатальному, 45 — відділенню загальної педіатрії та 35 — дитячої хірургії.
Як запевнив Олександр Максимчук, лікування у цьому медичному закладі буде безкоштовним (якщо не враховувати добровільні благодійні внески) та доступним кожному, без квот для будь-якого регіону. Поміж тим, аби не виникали черги, діагностування та відбір хворих до столичної лікарні проводитиме медична рада кожної області. Інша справа — невідкладні випадки. Для цього навіть працюватиме гелікоптер.
Капсулу у фундамент «Дитячої лікарні майбутнього» іще в березні нинішнього року заклали Катерина Ющенко, яка є головою наглядової ради фонду «Україна 3000», та міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко. На сьогодні до проекту залучаються все нові і нові люди: політики, бізнесмени, артисти… Так, членами наглядової ради є співак Олег Скрипка, спортсмени Віталій та Володимир Клички, актор Анатолій Хостікоєв. Підтримали проект і 13 українських інформаційних телеканалів. Долучитися до благодійної справи може також кожен із нас. Відправивши SMS-повідомлення чи зателефонувавши за номером 353, ви перекажете п’ять гривень на будівництво «Дитячої лікарні майбутнього».
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору