Рівне:

Створення та просування сайтів

Любіть себе єдину

Порадниця 07-гру, 2006, 16:309 Lobanovskiy 1 551
Розчісуй волосся сто разів на день — і воно буде густим; спи на спині — і зморшки ніколи не з’являться... Ці та ще десятки інших правил краси знає кожна жінка, яка турбується про свою вроду. Та чи всі вони відповідають дійсності? Британські косметологи спробували піддати сумніву старі аксіоми краси.
1. Вживання желатину зміцнює нігті.
Абсолютно неправильне твердження. Желатин ніяким чином не впливає на ріст нігтів. Краса нігтів, стверджують лікарі, передусім залежить від добре збалансованої дієти, що містить кальцій та протеїн.
2. Сонце, а не час, є найголовнішою причиною передчасного старіння обличчя.
Нині вже відомо, що не тільки сонце, а воно плюс забруднення (дим, шкідливі випари тощо) у 80 випадках із 100 є причиною старіння обличчя. Якби ми були ізольовані від цих факторів, то мали б гарний вигляд і в свої 60 років, а вже після цієї позначки шкіра починає старіти безпосередньо від віку. Сонце разом з усілякими видами забруднення — це подвійна атака на шкіру. Ультрафіолетові промені, пронизуючи нашу шкіру, руйнують її зсередини, а забруднені часточки, прилипаючи до поверхні шкіри, руйнують її захисний бар’єр.
3. Огірок та чайна заварка зменшують набряки під очима.
Огірок справді дає результат. Саме тому, через його освіжаючу дію, огірок використовують у багатьох косметичних препаратах, чого не скажеш про заварку. Покладіть чайну ложечку дрібно потертого огірка в йогурт і нанесіть суміш на обличчя — ви отримаєте чудову маску, яка очистить і заспокоїть шкіру.
4. Спання на спині запобігає утворенню зморшок.
Це справді так. Часто можна визначити, на якому боці спить людина, спостерігаючи за зморшками на її обличчі. Особливо, коли є діагональні лінії на чолі чи підборідді. Спання на обличчі буквально зминає шкіру, і якщо ви робитимете так постійно, то з часом обличчя набере справді пом’ятого вигляду. Вирішити проблему може атласна подушка, поверхня якої не так «чіпляє» шкіру, як бавовняна чи лляна.
5. Вмивання холодною водою робить шкіру пружнішою, внаслідок чого ви матимете молодший вигляд.
Не існує жодних наукових пояснень на захист цього твердження. Ополіскування водою лише звузить судини, а це може призвести до розтріскування капілярів та появи павутиноподібних судин на поверхні шкіри.
6. Креми для обличчя допомагають позбутися зморшок.
Деякі креми можуть зарадити цьому, зокрема ті, які містять ретиноїди, хоча вони не в змозі остаточно усунути зморшки. Креми із зволожувачами можуть на деякий час наситити клітини шкіри, що в свою чергу «розгладжує» зморшки.
7. Розчісуйте своє волосся сто разів на день.
Неймовірно жорстоко. Після потенційної небезпеки від усіляких хімічних засобів, це найгірше, що ви можете зробити для свого волосся. Таким розчісуванням можна добряче пошкодити волосся.
8. Нічні креми зовсім не потрібні.
Абсолютна неправда. Хронобіологічна (погодинна активність тіла) активність шкіри зростає між першою та третьою годинами ночі, отож крем, нанесений о десятій вечора, до вказаного проміжку часу всотається у вашу шкіру і матиме якнайкращий вплив на неї. До того ж ніч — це час, за який шкіру можна «підживити» важливими інгредієнтами, такими, наприклад, як антиоксиданти, що підготує її до наступного дня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору