Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗРОБИ САМ

Актуально 02-лют, 2006, 10:399 prov 1 098
Напіврозвалені сільські будинки культури, завалені сміттям спортивні майданчики, непрохідні дороги – усі ці питання може вирішити не лише влада, а, великою мірою, і сама громада. Головне – зініціювати її до роботи, перебороти інертність та байдужість. За це і взялася Рівненська обласна громадська організація “Комітет виборців України”, яка у рамках проекту “Сила громади” допомогла восьми громадам Рівненщини вирішити їхні найболючіші проблеми.
Як розповів голова правління РОГО “Комітет виборців України” Микола Грищенко, на участь у конкурсі подала заявки 21 громада. І завдяки проек-там “Сила громади” та “Посилення ініціатив сі-льських громад” восьми проектам надали підтримку, що у грошовому еквіваленті становить близько 39 тисяч гривень. Проте це були не гроші, а будівельні матеріали, цвяхи, паливо, тобто те, необхідність чого була продиктована потребами проекту. Решта ж залежала від селян і їхнього бажання покращити свій добробут. І якщо в громадах і знаходилися такі, хто живуть за принципом “моя хата скраю”, то їх були одиниці. Решта ж, засукавши рукави, ставали до роботи: вчителі освоювали нові професії вантажників, штукатурів, зварювальників, а учні – малярів та прибиральників. За необхідності залучали власні кошти, до спільної благої справи приєднува-лися фермери, підприєм-ці, не стояла осторонь і місцева влада.
І от, що із цього всього вийшло. У Хрінниках Млинівського району на місці закинутого будинку побуту з»явився новий дитячий садочок. Окрім того, що до нього ходи-тимуть 30 діток, це дасть змогу працевлаштуватися сімом дорослим людям. На місці пустиря у Карпилівці Сарненського району створили спортивний майданчик. А жителі села Довгошиї Млинівського району після тривалого оббивання чиновницьких порогів геть утратили надію на відновлення шкільного спортзалу. Проте за підтримки КВУ це стало можливим – тепер там відремонтована підлога і проведене опалення. Також вдалося організу-вати громаду для прове-дення ремонту фельдше-рсько-акушерського пу-нкту у селі Плоска Остро-зького району та спорудити спортмайданчики у Мильчі та Підлужжі, що на Дубенщині. А в селі Голубне Березнівського району селяни обнесли загорожею кладовище та вимостили піском кілька вулиць.
Проект діятиме і нинішнього року – у цьому запевняє Микола Грище-нко. РОГО “Комітет виборців України” наразі уже має для цього 20 тисяч гривень. Проте про початок конкурсу оголо-сять лише у квітні – по закінченні виборів, “щоб ніхто із політичних сил не став на цьому спеку-лювати”.
Альона БОНДАР,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору