Рівне:

Створення та просування сайтів

ПРОКУРОР ГОТОВИЙ СПІВПРАЦЮВАТИ ЗІ ЗМІ

Кримінал 09-лют, 2006, 09:489 prov 991
Нещодавно виконуючий обов»язки головного прокурора області Володимир Мойсеєць та помічник прокурора області з питань захисту прав неповнолітніх провели прес-конференцію для журналістів.
Мова йшла про можливі шляхи зменшення кількості злочинів серед неповнолітніх та про захист їх прав.
Володимир Мойсеєць повідомив, що рівень скоєних злочинів неповнолітніми в нашій області, у порівнянні з минулим роком, знизився. Але він знає ситуацію, яка панує в молодіжному середовищі. Бо не раз, ідучи на роботу вранці, бачить біля кафе та барів шприци та іншу непотріб, яка отруює здоров»я молоді. Але не завжди молодь є порушником закону, подекуди сама страждає від батьків, родичів. Діти втікають з дому, не в змозі терпіти знущань з боку батьків і займаються жебракуванням. Правоохоронці вимушені їх затримувати, доправляти в притулки, де їх миють і годують, але все одно потім повертають до батьків.
Але бувають випадки, коли тат чи мам лишають батьківських прав, і дітей влаштовують в інтернати. У нашій області їх є аж 20. Інтернати час від часу перевіряють спеціальні служби і поки що проти жодного такого закладу не порушили кримінальної справи. Щороку близько 20 рівненських дітей усиновлюють одинокі батьки із далекого зарубіжжя та країн СНД.
Не забули журналісти задати питання пану Мойсейцю і про Дубенську колонію для неповнолітніх. За його словами, там немає вже підлітків, які відбувають покарання за тяжкі злочини. Більше таких, які сидять за крадіжки, шахрайство. Годують їх відмінно, деякі батьки, які приїжджають відвідати своїх рідних порушників, не впізнають своїх чад, настільки ті поправляються. Одна мама навіть пожартувала, що треба і меншого сюди на відгодівлю влаштувати.
Наостаток виконуючий обов»язки головного прокурора області сказав, що радий завжди співпрацювати із журналістами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору