Рівне:

Створення та просування сайтів

Українці на вибори прийдуть

Актуально 02-бер, 2006, 10:209 prov 974
Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка та Центр «Соціальний моніторинг» провели соціологічне опитування, в якому дізнавалися громадську думку українців за місяць до парламентських виборів.
Соціологи опитали 3056 респондентів. Готовність прийти на виборчі дільниці та проголосувати висловила переважна більшість опитаних (91%). За даними проведеного опитування в лютому 2006 року до партій, які здатні подолати бар’єр у 3 % можна віднести вісім політичних сил, а саме: Партію Регіонів, Блок «Наша Україна», БЮТ, СПУ, КПУ, Народний блок Литвина (НБЛ), Блок Наталії Вітренко та УНБ Костенка і Плюща. Певні шанси, як не дивно, має і блок «Не так».
Лідерами електоральних симпатій на Заході країни є Блок «Наша Україна» та Блок Юлії Тимошенко. В центральному регіоні чотири політичні сили конкурують за електорат: БЮТ, СПУ, Блок «Наша Україна» та Партія Регіонів». Схожа ситуація і на Півночі, де до зазначених чотирьох партій та блоків долучається й Народний блок Литвина. На сході країни безсумнівним лідером є Партія Регіонів, яка значно випереджає решту партій. Теж саме стосується і АР Крим, де жодна політична сила на даний момент не може скласти регіоналам конкуренцію.
Необхідно відзначити, що, незважаючи на складнощі суспільного життя, майже половина населення вірить у зміни на краще після виборів. Найбільш оптимістичними щодо перспектив налагодження після виборів тіснішої та конструктивнішої взаємодії між основними гілками влади є респонденти в АР Крим (59%) та західного регіону країни (46%), найменше вірять в це виборці міста Києва (31%) та на сході країни (27%).
Якби там не було, але дійсні уподобання виборців України ми дізнаємося лише після 26 березня. Тому що ні одне соціологічне опитування не може на 100% дати точних даних про симпатії чи антипатій електорату до різних партій.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Київ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору