Рівне:

Створення та просування сайтів

Влада та правоохоронці займуться проблемними дітьми

Газета СВ 12-бер, 2009, 15:539 prov 1 105
Упродовж 2008 року на захист прав дітей міськ-райпрокурори Рівненської області порушили 55 кримінальних справ, внесли 480 документів прокурорського реагування, за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 456 посадових осіб. Про це власкору ЗІКа повідомила прес-секретар прокурора області Людмила Суржук.
За втручання прокурорів було відшкодовано понад 900 тис. грн. соціальних виплат, поновлено права майже 2 тисяч дітей.
Спільними зусиллями правоохоронні органи та органи виконавчої влади і місцевого самоврядування не допустили ріст злочинності серед неповнолітніх Рівненщини. У 2008 році неповнолітніми та за їх участю скоєно 255 злочинів проти 300 у попередньому році.
Ситуація у молодіжному середовищі залишається складною. З кожним роком збільшується кількість покинутих напризволяще дітей, загострюється проблема соціального сирітства, — зазначає Людмила Суржук. На її думку, основними причинами цього є те, що органи влади та правоохоронці недостатньо приділяють увагу індивідуально-профілактичній роботі з неблагополучними сім’ями, неповнолітніми, схильними до вживання спиртних напоїв, не завжди своєчасно вживають заходи для належного захисту прав і свобод неповнолітніх.
На Рівненщині складна ситуація і з вирішенням питання працевлаштування неповнолітніх. Також потребує покращення організація змістовного дозвілля молоді, вважають у прокуратурі.
Враховуючи актуальність означеного питання, прокуратура Рівненської області провела міжвідомчу нараду. Її результатом стало прийняття постанови, яка передбачає вживання конкретних заходів для профілактики правопорушень та злочинності серед неповнолітніх, захисту їх прав, попередження бездоглядності та подолання соціального сирітства.
На засіданні наради було наголошено на гострій потребі поєднати зусилля органів виконавчої влади та правоохоронних органів для того, щоб максимально вплинути на ситуацію що склалася.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору