Рівне:

Створення та просування сайтів

Перевізники знову страйкують

Головна 09-бер, 2006, 12:579 prov 935
— Автоперевізники відмовляються працювати згідно з чинним законодавством, вимагають призупинити проведення конкурсів на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом на внутрішньообласних маршрутах, мотивуючи це тим, що такі конкурси відбуваються з порушенням закону. У той же час вони продовжують перевозити пасажирів, не маючи на це дозволів і ліцензій, — заявив Степан Жданюк.
З цього приводу Степан Жданюк запропонував провести диспут з учасниками загальнообласного безстрокового страйку автоперевізників Рівненщини.
Розпочати безстроковий страйк перевізники вирішили після того, як обласна влада не виконала їхньої вимоги припинити проведення конкурсів на право перевезення пасажирів. Згідно з новим законом «Про автомобільний транспорт» право визначати автобуси, якими перевізники надаватимуть транспортні послуги пасажирам, закріплене за Міністерством транспорту та зв»язку. Підприємці заявляють, що конкурси на право перевезення пасажирів, проведені на Рівненщині, відбулися з грубими порушеннями чинного законодавства.
У свою чергу, начальник обласного управління промисловості та інфраструктури Ігор Грубий стверджує, що конкурс на перевезення пасажирів у напрямку Здолбунова, проведений позаминулого тижня, був прозорим і відкритим. За словами Ігоря Грубого, перевезення пасажирів відтепер будуть здійснюватися у значно комфортніших умовах. Крім того, як повідомив Ігор Грубий, значно знизиться вартість проїзду, пасажири платитимуть не більше 10 копійок за 1 кілометр. Втім, на конкурсному комітеті деякі перевізники погодилися перевозити пасажирів з Рівного до Здолбунова за півтори гривні. До того ж, замість стареньких «Мерседесів» їздитимуть нові «Богдани» та ПАЗи, які перевозитимуть значно більше пасажирів і в набагато комфортніших умовах.
Як повідомила начальник обласного управління у справах захисту прав споживачів Євгенія Мосіюк, минулого року в управління надійшло 48 скарг на неякісні автоперевезення, а з початку нинішнього року — 10. Найбільше порушень дорожнього руху, за словами Євгенії Мосіюк, зафіксовано на ділянці Здолбунів-Рівне.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору