Рівне:

Створення та просування сайтів

НАТО схвалює вибори в Україні

Україна і світ 30-бер, 2006, 10:309 prov 1 231
Вибори в Україні стали чесним змаганням провладних та опозиційних політичних сил, вважає голова Парламентської Асамблеї НАТО П’єр Леллюш, який очолює делегацію спостерігачів ПА НАТО на парламентських виборах в Україні.
Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС України, під час зустрічі 27 березня з міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком голова ПА НАТО зазначив, що проведення виборів в Україні відповідало всім демократичним вимогам: вибори відбулися вільним і прозорим шляхом. Цю оцінку було відображено у висновках спільної місії міжнародних спостерігачів за виборами до Верховної Ради, яка включала делегації ОБСЄ, Ради Європи, Євросоюзу і ПА НАТО. П.Леллюш висловив сподівання, що демократичні сили зможуть консолідуватися і створити коаліцію більшості у новому складі парламенту України.
У свою чергу Б.Тарасюк подякував співрозмовнику за увагу Парламентської Асамблеї НАТО до розвитку демократичних і політичних процесів в Україні, за високу позитивну оцінку проведення виборів до Верховної Ради, а також за особисту активну позицію П.Леллюша на підтримку євроатлантичних прагнень України. Керівник зовнішньополітичного відомства України відзначив важливу роль, яку відіграє Парламентська Асамблея НАТО у просуванні демократичних цінностей Альянсу, розширенні та поглибленні політичного, економічного, безпекового співробітництва між країнами-членами НАТО та іншими державами світу з метою запобігання загрозам євроатлантичній безпеці.
У цьому контексті П.Леллюш і Б.Тарасюк із задоволенням констатували активну роботу Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО, висловились на користь продовження такої співпраці при новому складі Верховної Ради України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору