Рівне:

Створення та просування сайтів

Оновилась ікона

Актуально 30-бер, 2006, 10:339 prov 1 533
Нещодавно в селі Головин Костопільського району у старій хатині пенсіонерки Нелі Банацької оновилася ікона Божої Матері.
Самотня сільська жінка дуже берегла образ Божої Матері, не раз зверталася до Заступниці за порадою та підтримкою. Одного разу, коли жінка молилася перед іконою, сталося справжнє диво: засяяв вінець Божої Матері, з’явилися світлі зірочки, а через деякий час із чорної вона перетворилася на суцільно жовту, під колір золота. Звістка про цю надзвичайну подію швидко облетіла навколишні села, і до пані Нелі почали з’їжджатися люди, щоб поклонитися оновленій іконі.
Після довгих розмірковувань одинока пенсіонерка вирішила передати дорогу серцю ікону до місцевої сільської церкви. Бо вважає, що цей святий Образ має слугувати не одній людині, а усім віруючим.
Нещодавно відбулася урочиста передача й освячення в церкві оновленої старовинної ікони. Цей день був особливим у житті мешканців Головина. З’їхалися церковнослужителі з різних сіл. Зранку священик Свято-Михайлівської церкви отець Володимир відправив службу в храмі. Потім миряни вирушили до Нелі Банацької додому, почесно винесли ікону з хати, пронесли селом до церкви. Там відбулося освячення. Так образ Божої Матері оселився у святому храмі. І тепер усі бажаючі зможуть прийти сюди і помолитися.
Галина МІНЮК,
Костопіпь.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору