Рівне:

Створення та просування сайтів

Не такий, як усі

Суспільство 30-бер, 2006, 10:429 prov 1 425
Якось побував на Черкащині в гостях у рідного брата. Зізнаюсь, що був дуже стривожений, дізнавшись, що у мого племінника Андрія внутрішні органи розміщені не так, як у всіх людей, а навпаки.
У сім’ї Андрія та Олени Шишкових п’ятеро діток, які ростуть їм на втіху. Уявіть, як збентежилися батьки, дізнавшись, що у сина будова внутрішніх органів не відповідає медичним стандартам.
У Текінську школу щороку приїжджали медики з Балакліївської дільничної лікарні для обстеження учнів, проте ніхто з фахівців не виявив фізичних аномалій в Андрія. Лише коли хлопець готувався йти до армії і його направили на медобстеження в Смілянську ЦРЛ, таємне стало явним. Лікар-терапевт, прослуховуючи апаратом дихання юнака, покликав на допомогу колегу. На слова Андрія, який показував на праву сторону грудей і казав : «У мене серце – тут», лікарі спочатку не зважали. Потім один із медиків, примруживши очі, пильно подивився на допризовника й мовив: «А от, всяке може бути…». Коли він приклав слухавку до грудей, то підтвердив слова хлопця.
Відразу зібрався консиліум лікарів, які направили юнака на обстеження. А самі почали ­радитися – що ж робити? Отримавши остаточні результати діагностики, медики розвели руками, бо ж не очікували такого несподіваного відкриття.
Як виявилося, в Андрія всі внутрішні органи розміщені нетипово – зліва направо. Серце справді було з правої сторони грудної клітки, шлунок теж був розташований справа, як і підшлункова залоза та селезінка.
І хоч внутрішні органи у хлопця здорові, смілянські медики не пустили юнака в армію, зіславшись на рідкісний екземпляр Божої природи. Як з’ясувалося, таких людей, як Андрій, в Україні лише четверо.
Леонід ШИШКОВ,
смт. Степань,
Сарненський р-н.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору