Рівне:

Створення та просування сайтів

Президент дозволив примусову госпіталізацію хворих на туберкульоз

Україна і світ 06-кві, 2006, 11:379 prov 1 214
Президент України Віктор Ющенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення боротьби із захворюванням на туберкульоз», ухвалений Верховною Радою 15 березня 2006 року, яким передбачається примусова госпіталізація хворих на туберкульоз, передають Українські новини.
Законом передбачається внесення змін до Законів України «Про міліцію» та «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз».
Зміни до закону про міліцію дозволяють органам внутрішніх справ за зверненням керівника протитуберкульозного закладу надавати у межах своїх повноважень медичним працівникам допомогу у забезпеченні виконання рішення суду щодо обов’язкової госпіталізації осіб, хворих на заразні форми туберкульозу.
Законом встановлено, що хворі на заразні форми туберкульозу, в тому числі соціально дезадаптовані, із супутніми захворюваннями на хронічний алкоголізм, наркоманію чи токсикоманію, підлягають обов’язковій госпіталізації до протитуберкульозних закладів та зобов’язані пройти відповідне лікування. У разі ухилення від обов’язкової госпіталізації зазначені особи підлягають розшуку, приводу та обов’язковій госпіталізації на термін до трьох місяців до протитуберкульозних закладів, визначених місцевими органами виконавчої влади.
При цьому, відповідно до закону, обов’язкова госпіталізація не поширюватиметься на осіб, які страждають на психічні розлади, на вагітних жінок, на жінок, які мають дітей віком до трьох років.
Верховна Рада прийняла Закон 15 березня. Законопроект розроблено Кабінетом Міністрів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору