Рівне:

Створення та просування сайтів

Лукашенко став президентом

Україна і світ 13-кві, 2006, 12:139 prov 1 046
У суботу, 8 квітня, Олександр Лукашенко склав присягу на вірність народу Білорусі.
Кортеж новообраного глави держави зупинився на Жовтневій площі — центральному місці проведення урочистих заходів. Лукашенко пройшов червоною килимовою доріжкою до Палацу республіки, де поклявся на Конституції країни на вірність Батьківщині і народу Білорусі.
За церемонією спостерігали близько 2 600 запрошених, серед яких — держсекретар Союзної держави Павло Бородін, голова Виконкому СНД Володимир Рушайло, а також представники російського бізнесу і громадські діячі. Крім того, у залі були присутні білоруські державні керівники усіх рівнів, директори підприємств, представники суспільних об’єднань і рухів.
На церемонію принесення президентської присяги Олександром Лукашенком не приїхав жоден лідер іноземної держави, у тому числі Володимир Путін.
За словами керівника президентської прес-служби Павла Легкого, Білорусь, у принципі, згідно зі сформованою традицією і правилами, не запрошує окремих глав держав на інавгурацію.
З вітальною промовою виступили голова Ради республіки Геннадій Новіцький, голова Конституційного суду Білорусі Григорій Василевич і митрополит Мінський та Слуцький, патріарший Філарет.
Після цього президент Білорусі виступив з короткою промовою, у якій повідомив про основні напрямки розвитку країни на найближчі п’ять років.
Білоруські опозиціонери, у тому числі випущені безпосередньо зранку перед інавгурацією з СІЗО після закінчення п’ятнадцятидобового арешту, призначеного їм за участь в акціях протесту після президентських виборів, закликали провести акції протесту в трьох місцях у центрі Мінська.
Нагадаємо, що Лукашенка обрано главою держави на третій термін. На президентських виборах 19 березня за нього проголосувало 83% виборців.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору