Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 19-бер, 2009, 15:439 prov 1 042
У США рекордний дефіцит бюджету за п’ять місяців
Дефіцит бюджету США у період з жовтня 2008 року по лютий 2009 року склав 765 млрд. доларів.
Як повідомили представники Міністерства фінансів країни, у лютому 2009 року дефіцит бюджету склав 192,8 млрд. доларів.
Це рекордний показник для дефіциту за місяць і на 10% більший від показника річної давності, — передає “Кореспондент”.
Нагадаємо, раніше з’явилися неофіційні дані, згідно з яким дефіцит бюджету США у 2008-2009 фінансовому році, котрий завершується 30 вересня 2009 року, прогнозується на рівні 1,75 трлн доларів, або 12,3% ВВП. Це найбільший дефіцит бюджету США з часів Другої світової війни.
Окрім того, у бюджеті передбачена можливість виділення додаткових 250 млрд. доларів на підтримку фінансової системи.
Як повідомлялося, 17 лютого президент США Барак Обама підписав прийнятий конгресом США антикризовий план на 787 мільярдів доларів.

НАТО розробило
новий план боротьби
із сомалійськими піратами
Представники країн НАТО схвалили оперативний план розгортання першого Постійного угруповання Військово-морських сил НАТО для ведення операцій з протидії піратству біля берегів Сомалі, — заявив у Брюсселі офіційний представник НАТО Джеймс Аппатурай.
Передбачається, що ескадри з семи військових кораблів ВМС США, Німеччини, Іспанії, Португалії, Нідерландів та Канади пройдуть Суецький канал 19 березня. Закінчення операції заплановане на липень 2009 року, — зазначив Аппатурай.
Нагадаємо, кораблі НАТО почали боротьбу з піратами біля берегів Сомалі в кінці жовтня 2008 року, але не змогли запобігти великій кількості нападів на торгові судна в Аденській затоці.
Цьому передувало прийняття Радою безпеки ООН нової резолюції, яка була покликана посилити боротьбу з піратством біля берегів Сомалі.
У грудні минулого року почали патрулювання вод поблизу Сомалі військово-морський флот і військово-повітряні сили країн Євросоюзу в рамках операції “Аталанта”. На цей момент в Аденській затоці веде боротьбу з піратами коаліція військово-морських сил 16 країн.

Ліхтенштейн видасть банківські таємниці
Ліхтенштейн дав згоду на взаємодію з Організацією економічного співробітництва та розвитку у питаннях податкової відповідальності та банківської таємниці. За словами прем’єр-міністра країни Клауса Чучера, відповідну угоду з ОЕСР буде підписано найближчим часом. Таким чином, Ліхтенштейн перестане бути офшорною зоною для осіб, які ухиляються від податків.
У рамках співпраці Ліхтенштейн буде розкривати інформацію про рахунки іноземних громадян на першу вимогу податкових служб. Підписання угод з ОЕСР є великим кроком для країни, яка тим самим фактично відмовляється від одного з основних джерел доходу державного бюджету. У 2008 році банківські операції приносили бюджету трохи більше третини всіх його доходів, більшість з яких припадали на закордонних клієнтів.
Нагадаємо, раніше швейцарський банк UBS погодився виплатити в бюджет США штраф у розмірі 780 мільйонів доларів. Також у банку тривають проблеми з дотриманням конфіденційності даних про клієнтів банку — уряди відразу декількох країн продовжують вимагати розкрити дані про наявні рахунки громадян, яких підозрюють у приховуванні доходів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору