Рівне:

Створення та просування сайтів

Експерти очікують різке зростання неплатежів за валютними кредитами

Україна і світ 19-бер, 2009, 15:479 prov 1 022
Можна очікувати різке зростання неплатежів за валютними кредитами в Україні, — вважає директор в групі фінансових організацій “Fitch Ratings” Ольга Ігнатьєва.
Станом на 30 листопада 2008 року, за її даними, близько 56% кредитів банківського сектора було видано в іноземній валюті.
“Різка девальвація гривні в IV кварталі 2008 р. негативно позначилася на здатності українських позичальників проводити виплати за валютними кредитами. Перш за все це стосується позичальників, які отримали кредити в іноземній валюті при відсутності джерел валютної виручки”, — сказала Ігнатьєва.
Вона зазначає, що в цьому контексті можна чекати різкого зростання неплатежів за валютними кредитами, насамперед з боку фізичних осіб.
Також директор в групі фінансових організацій “Fitch Ratings” говорить, що неплатежі за кредитами є одним із основних ризиків української банківської системи.
Крім того, за її словами, у стресовому стані триматимуть банківський сектор й інші фактори, серед яких: обмежена ліквідність, пов’язана з відтоком депозитів, майбутні виплати за зовнішніми позиками, а також погіршення якості активів, у зв’язку з чим виникає необхідність значного збільшення резервів на покриття можливих збитків за позиками.
Нагадаємо, президент ЄБРР Томас Міров заявив, що економічна ситуація в Україні є найгіршою серед країн Східної Європи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору