Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗРОСЛА ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Актуально 20-кві, 2006, 09:419 prov 954
Про підсумки роботи галузей господарського комплексу Рівненщини за перший квартал нинішнього року йшлося на засіданні колегії Рівненської облдержадміністрації. Детально на цьому зупинився заступник голови РОДА Степан Жданюк.
Так, за його словами, за цей період приріст обсягів промислового виробництва отримали майже у всіх видах промислової діяльності і 14 із 20 регіонів забезпечили зростання обсягів випуску продукції. Але, в той же час, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяг промислового виробництва зменшився на два відсотки, а це 22,6 мільйона гривень. Основними причинами спаду Степан Жданюк називає зменшення обсягів виробництва на ВАТ «Рівнеазот» у зв’язку з обмеженням газопостачання підприємства, що негативно вплинуло на роботу хімічної галузі, де спад виробництва склав 32,9%. Також внаслідок введення Росією заборони на імпорт молокопродукції з України підприємства харчової промисловості недодали продукції на 8 мільйонів гривень. З цією ж забороною пан Жданюк пов’язує і зменшення на 4,1% чисельності поголів’я корів у всіх категоріях сільськогосподарських підприємств.
До позитивних зрушень керівництво області відносить і підвищення рівня заробітної плати в усіх галузях господарського комплексу. Так, середньомісячна заробітна плата за січень-лютий 2006 року склала 763,5 гривень і, таким чином, зросла у порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 33,4 відсотка. Втім, пасуть задніх Володимирецький, Острозький, Корецький та Зарічненський райони, де розмір середньомісячної зарплати є нижчим середньообласного показника. Не більш втішним є і те, що на Рівненщині з початку року на 2,2 мільйона гривень зросла заборгованість із виплати зарплати і зараз вона становить майже 12 мільйонів. Причому, найбільший ріст заборгованості допущено у будівництві та сільському господарстві.
Втім, як зазначив голова РОДА Василь Червоній, попри деякі недопрацювання, за перший квартал нинішнього року є багато і позитивних зрушень, що ставить Рівненщину далеко не на останній щабель серед інших областей України, як про це дехто говорив у передвиборчий період.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору