Рівне:

Створення та просування сайтів

Чорнобильцям виділили майже п’ять мільйонів

Актуально 27-кві, 2006, 10:279 prov 1 141
— Для придбання медичного обладнання і витратних матеріалів на лікування чорнобильців Рівненщини у цьому році було виділено 4 мільйони 743 тисячі грн., — повідомила начальник управління у справах захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС Рівненської облдержадміністрації Оксана Заліпська.
Крім того, як зауважила Оксана Заліпська, ведеться комп’ютерний облік медичних рецептів, це дозволило врегулювати питання безконтрольного витрачання ліків, які отримують постраждалі від наслідків Чорнобильської аварії. Поки що, за словами Оксани Заліпської, на придбання ліків та витратних матеріалів для одного постраждалого виділяється лише 37 грн.
Втім, як зауважив голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній, “ліків стало більше і за якістю вони стали кращі”. Однак, за його словами, проблема забезпечення лікувальних закладів області медичним обладнанням на сьогодні набула особливої гостроти і потребує негайного вирішення. Сучасна діагностика, за словами Василя Червонія, дозволить значно скоротити кількість хворих і не витрачати шалені кошти на їх лікування.
Крім того, як повідомила Оксана Заліпська, цього року ліквідатори аварії на ЧАЕС лікуватимуться в 16 санаторіях Рівненської, Хмельницької, Львівської, Івано-Франківської, Запорізької областей та Криму.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору