Рівне:

Створення та просування сайтів

Міхаель Шумахер — перша перемога в сезоні

Спорт 27-кві, 2006, 11:149 prov 1 299
В Імолі на автодромі імені Енцо і Діно Феррарі завершився четвертий етап чемпіонату світу з автогонок “Формули-1” — ”Гран-прі Сан-Марино”. Першу перемогу в нинішньому сезоні одержав семиразовий чемпіон світу Міхаель Шумахер, якому всю другу половину гонки довелося відбиватися від діючого чемпіона світу Фернандо Алонсо. Третє місце зайняв Хуан Пабло Монтойя.
Міхаель Шумахер стартував з поул-позишн, причому пілот Ferrari відразу почав відриватися від конкурентів. Довгий час він у повній самотності очолював гонку, але після першого піт-стопа його болід почав втрачати швидкість. У той же час Фернандо Алонсо на Renault трохи додав і в підсумку наблизився до німця на відстань атаки.
Остання третина гонки пройшла у жорсткій боротьбі між лідерами, у якій сильнішим виявився Шумахер. Іспанський гонщик, як і у всіх попередніх гонках сезону, розраховував на те, що “пересидить” суперника на трасі і пізніше заїде на піт-стоп, але цього разу Шумахеру вдалося протриматися довше. Німець зумів виїхати з боксів безпосередньо перед іспанцем і зберіг лідерство до самого фінішу. Для Шумахера ця перемога стала 85 у кар’єрі, причому тільки на трасі в Імолі він набрав уже 102 очки.
Алонсо фінішував другим. Чемпіон світу зберігає упевнене лідерство в заліку пілотів, а його команда Renault настільки ж упевнено лідирує в Кубку Конструкторів. Хуан Пабло Монтойя з McLaren за рахунок тактики зумів випередити ще одного пілота Ferrari бразильця Феліпе Масу. Тому, у свою чергу, довелося протягом десяти кіл захищати свою позицію від атак іншого пілота McLaren Кімі Райкконена. Фіну в підсумку так і не вдалося піднятися вище п’ятого місця.
Подальші місця в заліковій вісімці зайняли Марко Уеббер (Williams), Дженсон Баттон (Honda) і Джанкарло Фізікелла (Renault).
Позиції пілотів у чемпіонаті: 1. Фернандо Алонсо (Renault) — 36 очок, 2. Міхаель Шумахер, (Ferrari) — 21, 3. Кімі Райкконен (McLaren) — 18, 4. Джанкарло Фізікелла (Renault) — 15, 5. Хуан Пабло Монтойя (McLaren) — 15, 6. Дженсон Баттон (Honda) — 13...
Становище у Кубку Конструкторів: 1. Renault — 51 очко, 2. McLaren — 33, 3. Ferrari — 30, 4. Honda — 15, 5. BMW — 10...
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору